Tengerimalac összeszoktatás? A nagyobb berreg a kicsinek (bőv. Lent)
Ma lesz 4 napja hogy elhoztunk egy lány malacot a 4 éves nőstény malacom mellé.
Remekül ment az összeszoktatás semmi verekedés nem volt.
Aztán egy ketrecbe raktam őket és a nagy elegge sokszor berreg mikor a kicsi mellette van
Ilyen altalaban akkor szokott előfordulni mikor a kicsi eltávolodik a nagytól aztán visszamegy és a nagy meg berreg.Nem bántja meg semmi csak kissé aggasztó hogy így berreg.Én értem hogy dominancia meg minden de nemtudom normális e hogy amióta itt a kicsi berreg
(Nem minden alkalommal)
A kicsi fél éves
Kipróbáltam milyen ha nem semleges területen találkoznak így újra na akkor agresszívvá vált a nagy malac berregett meg rohant a kicsi után (nyilván rögtön szétválasztottam őket nem történt semmi sérülés)
Miért berreg a nagy malac?
Laposkúszásban szokott menni a kicsi után néha és úgy berreg
A szőrét szokta még rágcsálni a kicsinek ez nemtom miért van de minden más állattal ezt csinálja. Néha a poci fülét szokta nyalogatni.Kipróbáltam hogy szétválasztom őket akkor meg keresték egymást putypurutyogtak szóval nemtudom mit csinaljak.
Nemtudom normális e hogy 4 nap után is így berreg neki? Remélem elmúlik
Bocsi kicsit hosszú lett...
Teljesen természetes, hogy berreg. Ezzel tudatja a kicsivel, hogy most ő a főnök.
A rágcsálás is domináns jelzés.
A fül harapdálása vagy nyalogatása szintén.
Nyugi, semmi gond, csak semleges területen, és adj nekik 1-2 hetet, hogy egymás melletti ketrecben megszokják egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!