Ha két csincsillám lesz, nem fognak "kiközösíteni" engem?
Úgyértem...
Mikor DEGU-m volt, akkor kezdtem el az új sulit, ahol buszozni kellett, és mivel féltem, hogy kevesebb időm lesz, ezért vettem Neki egy fiatal társat...
Vicces volt(:
Tanítgatta, megmutatta, hogy működik a mókuskerék, hol van az itató... Ezt jó volt nézni. De ugyan annyi időm volt rájuk, és egyszerűen kiközösítettek...
Hiába vettem ki őket játszani, ültem a kedvenc gyümölcsükkel a kezemben, ezek rám se bagóztak...
Táncoltak, bírkóztak, bújócskáztak...
És ezzel semmi bajom nem volt, mert aranyosak voltak, DE...
Mikor csak Picúrka volt meg, akkor ő odajött, bebújt a pulcsimba, kijött a dekoltázsomnál és puszilgatott, stb, stb...
A csincsillákkal is ez lesz?
xD
Köszi a kommentet...
Úgylátom megint lehetek a mindig próbálkozó hülye gazdi, aki jó lesz, ha kell egy kis nasi(:
Szerintme először próbáld meg így, hátha nem unatkozik egyedül.
Az állatok elvannak nyugisan. Nekem is meg se mozdultak amíg suliban voltam, a madarak, a teknősök, a kutyák és a macskák is konkrétan reggel leültem valahová aztán egész nap feküdtek maguknak délutánig. Kérdeztem szüleimet mindig, hogy mi volt mondták, hogy semmi azóta ugyanúgy vannak csoda ha egyszer előjöttek enni/inni. :)))
Szóval az állatok mások ők képesek simán nyugiban lenni pár órán keresztül és nem unatkoznak.
Ha ennyire kötődsz az állataidhoz (ami érthető) akkor először csak maradjon a mostani kisállatod és ne vegyél mellé másikat. Majd pár hónap múlva meglátod hogyan viseli, és eldöntöd, hogy mi legyen.
Természetesen ha időd engedi foglalkozz vele sokat.
Szia!
Ez érdekes szemszögböl való meglátás!
Mivel az állatnak nincs hozzáillö partnere a közelben, de utál egyedül lenni, igy persze elkezd barátkozni az emberrel. Amint viszont kap egy fajából származó társat, a helyzet megváltozik.
Az én Matyi degum is kapott egy menyasszonykát, mégis el tudtam fogadni, hogy már nem én vagyok a "szerelme". Sokszor lettek kölykök, példás családi életet éltek, de azért rám is maradt idejük, nem felejtettek el. Söt, a mama nagyon hálás volt nekem,teljesen hozzámszelidült amiért megmentettem s jobb életkörülményeket kapott általam.
A helyzet a csincsilláddal ugyanez lesz, ha veszel neki társat!
El kellene döntened, hogy
1.)egészséges életet akarsz-e biztositani neki, s közben kicsit lemondassz az egoista szeretetmániáról s kivülröl szemléled a boldogságukat
2.)azt akarod, hogy várjon téged amikor hazajössz, csak téged szeressen, s nem gondolsz bele egyéb dolgokba, csak, hogy te legyél boldog öáltala.
***Amúgy neki mindegy, ö nem gondolkodik ezeken abszolút.***
Hát igen...
Megszoktam, hogy az állataim mind nagyon bírnak engem, és szeretik ha simogatom, őket, vagy csak szeretnek az ölemben fetrengeni, tornázni...^^
Megpróbálkozunk kettővel(:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!