Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mi lehet a nyulam baja? SOS!...

Mi lehet a nyulam baja? SOS! Többi lent!

Figyelt kérdés
Mi lehet a baja az anyanyulamnak? Mindig van kb 50 nyulam 5 anyával és többször előfordult már hogy találkoztam olyannal egyik reggel, hogy lebénul a feje, nem tudja felemelni, valameddig romlik az állapota utánna javul és nem is lehet megmondani, hogy baja volt. De most egy anyanyúllal van ugyanez most kezde, de kb 1,5 hete volt bent a baknál és nem tudom lesz e baja vagy a kisnyulaknak mert most kezdene ugye többet enni a kicsik miatt. Szerintetek mi lehet az oka hogy többször előfordul, vagy valami megoldás lehetséges, hogy gyorsabban javuljon? Válaszokat előre is köszönöm, részletes infót adjatok légyszi! Jaa, sima házinyúlról van szó nem fajtiszta nyulak!

2017. szept. 2. 08:54
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Semmi más tünet nincs csak lógatja a fejét? Nincsenek bedagadva a szemei vagy nyálkahártyái? Először a myxomatózisra gondoltam de ott ezek be lennének durranva.

Egyébként fajtiszta a nyuszid mert nem félig zsiráf, max nem fajtatiszta.

2017. szept. 2. 09:01
 2/4 A kérdező kommentje:
Más tünete nincs, étvágyuk lenne mert amikor oda rakom a kaja elé eszik, a szemei egy időután véresek és egy kicsit dülledt dr nem annyira! Nem fajtiszták sima házi nyulak, kint szabad levegőn vannak tatrtva nyúlházba!
2017. szept. 2. 09:05
 3/4 anonim ***** válasza:

E.cuniculi vagy agyvérzés

Mindkettő jellegzetes tünete a ferde fejtartás

2017. szept. 2. 16:12
 4/4 A kérdező kommentje:
E.cuniculi nem hiszem mert néztem videót ennél a fejét ferdén tartja nálam viszont előre lehajtja a fejét a földig és szinte húzza magaután nem tudja felemelni csak épphogy belebírja rakni a fejét az abrakba!
2017. szept. 3. 07:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!