Azoknak, akiknek a nyuszijuknak folyamatosan bélleállásuk és bélproblémájuk van, miért nem gondolkoznak el rajta, hogy talán nem megfelelően táplálják a nyuszijukat?
Nem akarok belemenni nagyon, vagy megbántani bárkit is, de eléggé nagy a sötétség itthon ezen a téren, sokan helytelenül etetik a nyuszijukat és kb havi szinten küzködnek bélpanaszokkal.
Nyuszis csoportokban naponta téma. Miért nem gondolnak rá, hogy nem biztos ,hogy jó ahogy etetik őket?
Sajnos tényleg sokan táplálják helytelenül a nyuszijukat, de azért ez a kérdés nem ennyire fekete vagy fehér.
Bizony akadnak olyan nyuszik is, akik genetikailag hajlamosabbak a bélrendszeri problémákra, mint mások.
Pl. az egyik nyuszi korlátlan mennyiségű friss, zöld növényt/füvet megeszik, és tök jó neki, a másik meg fosik 3 száltól, szoktatás ide vagy oda.
Ettől függetlenül tényleg sok a buta, nemtörődöm ember, aki engedi a nyulát a kutyakajába beleenni, magvakat ad nekik stb. Meg sajnos olyanra is van példa, aki szénát egyáltalán nem ad, mert az szétszóródik a lakásban.
Nekem egyik nyuszimnál sem fordult elő ilyen 10 év alatt, de tény, hogy nagyon érzékenyek. Azt gondolom, az orvos feladata a felvilágosítás.
Tudom, hogy sokan nem adnak nekik szénát, pedig az létszükség, mint a víz.
*ha már a sok **** nem nézz utána.
Illetve nekem is mondott olyat az orvos, amit én nem olvastam egyik könyvemben sem (hogy nem szabad sok almát adni nekik, mert cukorbetegek lesznek tőle)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!