Afrikai fehérhadú törpesün gondozása, tapasztalatok?
Sziasztok regóta szeretnék egy sünit amit tegnap meg is kaptan ahándékba. Írnátok nekem tapasztalatok jó tanácsokat a tartasával kapcsolatban 100-as ketrecben van.
Lisztkukacot vettünk neki azt csak 3-4 naponta adhatok kemi?
És a fő kajája a macska szaraztáp én wishkast adok neki de olvastam h a a royal macskakaja a legjobb de en nem találtam még.
Egy kérdésem lenne miért járkál körbe körbe úgy mint amikor a kutya kergeti a farkát a ketrecben is és ha jiveszem akkor is.
Egyébket barátságos könnyen meg lehet fogni néha puffog. Ja és tüskét habosítja. Ti mivel fűtitek télen?
Előre is köszönöm a válszokat! :)
Szia! Előszőr is grat a sünidhez :)
Nekem is vannak sünijeim, és a whiskas a lehető legrosszabb amit adhatsz neki :(
Csak szuperprémium táppal etetünk (royal canin, Hill's, Optima Nova, Schesir, stb), különben mahar hiánybetegségek alakulhatnak ki, illetve az életét is jelentősem megrövidíted vele.
kukacot igen, csak 3-4 naponta és egyszerre keveset, mert nagyon sok benne a zsír, illetve a kitin székletrekedést okozhat nagyobb mennyiségben.
Gyümölcsöt/zöldséget csak néha kismennyiségben, mert nem tudja igazából megemészteni, székletlazítónak jó pl főt hússal keverve, vagy a legjobb ha a kukacokkal megeteted mielőtt a süni megkapná őket, mert akkor már emésztve van :)
A körbejárkálás azért van, mert nagyon nagy a mozgás igénye. Mennyi idős? Fél éves kora után kaphat futókereket (32cm átméröjű, nem rácsos)
A habzás teljesen normális, általában új íznél vgay szagnál illetve ha tetszik neki valaminek a szaga akkor csinálják.
Külön nme fütők télen, mert az egész lakásbna 25-26 fok van, csak ha hibernálni próbálnak akkor rakok be plusz melegvizes palackokat nekik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!