Kitudja magát ásni a nyuszi?
Igen, simán megteheti.
Sokféle módja van (én talán palánkot vagy kerítést ásnék le), de valamivel szökésbiztossá kell tenned azt az oldalt is.
U.i.: azt ugye tudod, hogy a nyuszi társas lény, és egyre több országban nem is szabad őket egyedül tartani. Ilyen szép nagy részen kettő is kényelmesen elférne:)
Szuper, hogy ekkora helyet akarsz neki, de valóban ki tudja magát ásni és ami még rosszabb, hogy nagyon könnyen megölheti bármilyen állat. Bejön egy kóborkutya, róka, nyest, simán megöli éjjel. Egy ragadozó madár is akár.. mindenképp biztonságos hely kell neki, ill. nekik, mert ugye nyuszit nem szabadna egyedül tartani. Nekem is 2 nyuszim van kint az udvaron. Egy 9 négyzetméteres részt elkerítettünk nekik, alulról lebetonoztuk, de elég, ha egy dróthálót leásol. Oldalról és felülről is jó vastag drót. Az 1 mm-nél vékonyabb drótból készült hálót átrágja simán a nyúl vagy nyest, tehát pl. csirkeháló nem jó. 3x3 cm-nél ne legyenek nagyobbak a lyukak. Nap közben (felügyelettel) meg ki lehet engedi őket az egész udvarba. Vigyázz rájuk, nekem az 1. nyuszim egy kóborkutya ölte meg, a 2.-at egy nyest.. pedig van nagy kerítésünk, város közepén élünk, nincsenek nagyon vadállatok, legalábbis nem láttunk. Mindkét alkalommal volt elkerített, minden oldalról zárt helyük, csak hát nem erős dróttal, hanem csirkehálóval volt elkerítve, ami nem ért sokat. Valami ilyesmi kell nekik:
Plusz ugye a nagy ketrecben elhelyezni egy minden oldalról teljesen zárt kuckót, amit télen jól kitömsz szalmával, hogy ne fázzanak meg. Plusz egy részen kell tető, hogy ha esik az eső, ne ázzon szét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!