Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » AranyHörcsögöt szeretnék, de...

AranyHörcsögöt szeretnék, de nemis tudom hogy kell gondozni?

Figyelt kérdés

Szóval. Szeretnék hörcsögöt, és iesmiket szeretnék megtudni a tartásról, életről stb.

Mit esznek? Hol lehet kapni? Mennyiért?

Meddig élnek? Baj ha egyedül van?

Ketrecbe kell faforgács avgy ilyesmi?

Erős szaga van? Vagy nincs neki?

Mennyi időnként kell etetni, és ketrecet pucolni?

A hörcsögöt kell fürdetni v vmi?

Baj ha kiveszem néha 'játszani'? kezembe...

És ha kihagytam valamit, akkor még mondhattok róla pár infót. :) köszi!

2010. máj. 17. 18:59
 1/7 anonim ***** válasza:
Magvakat, gyümölcsöt eszik. Állatkereskedésekben lehet kapni. 500-1500 forint között. 2-3 évig élnek. Nem. Igen. Etetni mindennap keveset, pucolni háromnaponta. Nem. Dehogyis, az jó neki! Jó nagy ketrec kell neki. (ezt kihagytad)
2010. máj. 17. 19:04
 2/7 anonim ***** válasza:

Állatkereskedésben tudsz venni,elég olcsón,4-500 forintért!

Nem baj ha egyedül van,kb. 3-4 évig élnek,ha jól van tartva! :)

Magvakat esznek,de azt tudsz venni boltokban,bevásárlóközpontokban!

Szeretik még a zöldséget,gyümölcsöt!

Igen,kell a ketrecbe forgács!

Nem kell fürdetni a hörit,ők nem büdik,csak a forgácsuk,ha használt!

2-3 hetente kell őket takarítani,de ezis höritől függ!!

Nem baj ha kiveszed játszani,csak nehogy elfusson,mert nehéz megfogni!!

Csak meg ne harapjon,vannak agresszív hörik!

Nem szeretik a zajt,a 20-25 fokot szeretik!

2010. máj. 17. 19:06
 3/7 anonim ***** válasza:

kaja: magok (kisélllatkereskedésben v nagyáruházakban kapsz, 60-700 forint). gyümölcsök, zöldségek. +itató (de ha midnen nap kap almét nem kell víz neki)

Kisállatkereskedésben lehet kapni kb 1000 firont.

2-3 évig élnek, és magányos állatok, egyedül szeretnek lenni. Ha két fiú van össze is verekednek.

Ketrecne kell alom, igen, forgács, vagy pellet az jobb mert szagtalanabb, viszont a pellet mellé kell vatta. Forgács mellé is jo ha egy sarokba teszel vattát, szert belevackolni.

Erős szaga van ha sokáig nem takarítod, heti kétszer minimum ki kell, mert neki is rossz ha nincs.

Etetni naponta egyzser kétszer, én reggel adok neki magot, este gyümölcsöt, néha napközben is kap almát vagy salit ha elfogyott neki.

NEm kell fürdetni helyes tartás mellett, de aranyosan úszik :)

Ki is kell. najó nem kell, de akkor minek van? szeret kint lenni, hamar megszelidül, futkos, és nagyon aranyos + vehetsz neki mókuskereket a ketrecbe, azt is szereti.

- Jobb a direkt höriknek való ketrec, abból nem tud meglógni, és jobban szellőzik (nagyon ksi szabadulóművészek, az enyém már négyszer elszökött mert nincs ketrec csak akvárium:)

Szerintem kb ennyit érdemes tudni róla... Vehetsz neki rágcsát hogy nehogy túlnőjön a foga, lehet kapni ilyen gömböt amiben el lehet engedni szaladni a szobában, de nem midnegyik szereti. Gyümölcsöt ehet, de citrusféléket nem. Zöldből is ehet szinte mindent (krumpli meg ilyesmi nem, de saláta, zeller, répa...mindenféle mehet, csak nem szabad hogy vizes-fonnyadt legyen mert felfújódhat)

Jah: éjszaka hangosak:) ha nem bírod a zajt, máshova tedd ne oda ahol alszol.

Asszem ennyi... Sok sikert a hörihez:)

2010. máj. 17. 19:09
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszia válaszokat! :)

Még annyi, hogy valami mókuskerék, vagy ilyesmi kell neki? VAgy hörcsöglabda, azt mindenképp szeretnék.

Mennyibe kerülnek ezek?

2010. máj. 17. 19:10
 5/7 anonim válasza:

Én hörcsögtulajdonos vagyok vagy 2 éve, szerintem tudok segíteni . :)

Állatboltokban lehet kapni kimondottan höriknek kaját azt eszik, meg még zöldségeket, az enyém kimondottan szereti a salátát,uborkát,répát..és minden zöldséget megeszik, de van amelyik finnyássabb, mindent szabad adni neki, csak paradicsomot nem. Inni sem isznak és ha más a víznél tartunk fürdetni sem jó ötlet őket...megfázhatnak, megfulladhat, stb.

Állatkereskedésben lehet kapni, felénk 500-800 Ft körül vannak, fajtától is függ. Általában 1-2 évis élnek, sajnos rövid életűek és a halál tapasztalatom szerint pár óra, amíg szenvednek, aztán csak elalszanak...

Én az akváriumot tanácsolom a tartására, mert ha ketrecbe teszed és még kisebb mint a ketrec rácsa akkor könnyen megesik hogy ellóg, megtalálni pedig elég nehéz...

Etetni pedig akkor kell, ha látod hogy nincs ennivalója, vagy turkálja... szerintem nincs időhöz kötve, hogy ennyi vagy ennyi naponta, valamelyik többet eszik, valamelyik kevesebbet. :)

Szaga azthiszem a nemétől függ, mert nekem a lány höriknek nem volt szaga, most pedig egy kisfiú hörim van és a vizeletének nincs kellemes szaga, ezért sűrűbben kell cserélni az almot. Amúgy almot cserélni én úgy körülbelül 4-5 naponta szoktam, egy csomag alom elég sokáig elég ( egy csomag úgy 200-300 Ft körül van).

Játszani nyugodtan kiveheted, akár leteheted a fűbe is, ha abban nincsenek virágok,rovarok,stb. Nagyon szeretnek futni, ezért ha hörcsögöd van egy mókuskeréket is tanácsolok mellé, imádják hajtani.

Sok kütyüt is lehet venni, nekem pl. van ilyen faodúm, amiben ki be mászik,alszik stb.

Remélem tudtam segíteni!

2010. máj. 17. 19:16
 6/7 anonim ***** válasza:
Leírtam, lehet mókuskerék, azt szeretik. A labda is jó, bár sztem jobb ha te futtatod. MEg házikót is vehestz a ketrecbe...vagy tehetsz be neki üres wcpapírgurigát:)
2010. máj. 17. 19:19
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem 1 fehérhörcsögöm volt és 1500Ft ért vettük.Ha hetente cseréled a fűrészport akkor nem lesz szaga.A hörcsögök 2-3 évig élnek.K-betűs zöldségeket ne adj neki mert meghalnak tőlük.Nem baj ha egyedül van.Jobb ha egy kis tál vagy valami van a ketrecbe/terráriumba neki és onnan eszik amikor akar.Ha kiveszed játszani az nem baj mert a hörcsögöknek is kell mozgás. Én néha a kertbe is kivittem ha jó idő volt.
2010. máj. 18. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!