Lehet/kell a nyuszinak vágni a bajszát meg a szeménél a "szempilláját"?
Hát, nem vagyok biztos benne hogy jó neki.:)
a bajszát vágni még sosem hallottam ilyet..
ez nem olyan mint hogy a pulinak sem vágják a haját?..
Amúgy én a tengerimalacomat vittem kutyakozmetikába ő hosszúszőrű volt...simán megnyírták három perc alatt, fél kézzel.:D
Te úr isten le ne vágd neki. A bajszai és a szeme feletti "bajszai" azok az érzékszerveihez tartoznak, ugyanúgy mint a macskának a bajsza, ha levágod kárt teszel benne. Szerinted ok nélkül vannak ott? A vadon élő nyulaknak se vágja le senki, az azért nőtt neki mert oka van és természetes hogy hosszabb a normál bundájánál.
Amennyiben nem egy angóra nyúlról van szó a nyusziknak nincs szükségük semmilyen szőrnyírásra, kivéve egyes oroszlánfejű fajtáknál ha filcesedik a bunda, de az ápolt bundával nincs ilyen baj.
Egy szóval ne akard bántani a bajszait, nem szabad levágni.
Bajusz levágása konkrétan állatkínzás.
Ő azzal tájékozódik, érzékel, már csak azért is, mert közvetlenül az orra elé nem lát.
A körmét kell időnként vágni,és ennyi.Eszedbe ne jusson levágni.
Olvass utána a dolgoknak kicsit.Illetve egyes helyeken vannak nyuszi tartó csoportok is.Hasznosak lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!