Szénát házilag?
Figyelt kérdés
Nyuszinak ha szedek füvet és kiszárítom akkor az széna lesz?Elolvastam a legutóbb vásárolt széna csomagolását ebből merítettem ötletet semmi különös hozzáadott anyag nincsen benne ha jól gomdolom2017. máj. 9. 20:49
11/15 anonim válasza:
Mindig legyen előtte széna, csak azt mondom, nem baj, ha nem annyira eszi (HA kap friss füvet minden mennyiségben). De ha eszi, ha nem, legyen szénája mindig.
12/15 A kérdező kommentje:
Oké 11es,de mi a külömbség friss zöld és széna között?Ezt szeretném érteni
2017. máj. 10. 13:21
13/15 anonim válasza:
Azért etetünk szénát a nyúllal, mert télen nem igen van friss fű, tehát megszárítjuk és azzal etetjük télen. Széna=száraz fű(félék, ugyanis sokféle "fű" van). De ahogy írták is már, a tuti az a friss növény, fokozatos szoktatás után ehet amennyi jólesik neki, az a legtermészetesebb táplálék. De azért mindig legyen előtte széna is.
Ha akarsz neki szárítani, azt szokták mondani,hogy a fűnek kinéző fű a jó. Pl. Amit te is írtál, vagy a kicsit nagyobbra megnőtt "pázsit". Ha kicsit utánanézel, és felismered, akkor lehet közé pitypangot,útifüvet, pásztortáskát meg még pár növényt is szárítani, azokat nagyon szeretik.
14/15 anonim válasza:
Már írtam, mi a különbség közte. Az, hogy a friss fűben sokkal több a vitamin, nyomelem, ásványi anyag. A szárított fűből (szénából) ezek javarészt eltűnnek sajnos. Ezenkívül na széna rosszabb a vesének, mert túl száraz önmagában. A nyulak emésztőrendszere a 95%-ban vízből álló étrendre alakult ki, azaz a friss fűre. Tehát a friss fű jobb az emésztésnek és kisebb valószínűséggel lesz húgy- vagy vesekő meg más problémák.
15/15 A kérdező kommentje:
rendben,köszi a valaszokat!
2017. máj. 15. 12:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!