Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mit rakjak a nyuszim alá?

Mit rakjak a nyuszim alá?

Figyelt kérdés
Törpenyuszim nagyon nem szereti a forgácsot de nem tudom mi mást tehetnék alá. Kitolja a ketrec 4 sarkához és csak ott szeret lenni ahol nincs forgács. :(
2017. máj. 6. 22:37
 1/7 anonim ***** válasza:
Mi macska almot használunk.
2017. máj. 6. 22:56
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ne az egész ketrecbe tegyél forgácsot, hanem vegyél neki sarokwc-t és csak abba tedd. A nyuszik általában kiválasztanak egy sarkot ahova szeretnek járni, oda tedd a wc-jét, a többi részre vagy nem kell semmi, csak tartsd tisztán, ami kiszóródik a wc-ből lapátold vissza, vagy tehetsz be egy kisméretű rongyszőnyeget, hátha szeret ráfeküdni. (Bár az enyémek nem szerették, úgyhogy nálunk az sincs, a sima műanyagon alszanak és így jó nekik.)

Illetve forgács helyett használhatsz fapelletet is, de azt is csak az alomtálcába kell tenni. Ha esetleg hosszabb szőrű, akkor nem ragad bele a fenekébe mint a forgács, és nem is porzik úgy. Macskaalmot ne használj, veszélyes lehet ha beleeszik, márpedig a nyuszik hajlamosak beleenni. Pelletből is olyat vegyél ami tiszta, nincs vegykezelve.

2017. máj. 6. 23:21
 3/7 anonim ***** válasza:
2.válaszolóra hallgass! :)
2017. máj. 7. 12:01
 4/7 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Macska almot nem tettem volna bele mert azt hallottam, hogy nem lenne egészséges számára! Még most kezd talán-talán kialakulni, hogy melyik sarok is az ami számára szimpatikus így a nyuszi wc-t még nem raktam be neki a ketrecbe. Előfordul még, hogy egymás után 3x ugyan oda pisil és 4. alkalommal meg nem. Kiszedtem mindent a ketrecéből kivéve abból az egy sarokból és most úgy látom jobban érzi már magát. Igaz néha kicsúszik a kis tappancsa de ennyi belefér. :)

A nyuszi wc-t mikor tegyem be neki szerintetek? Ha már fix a wc-zős helye?

2017. máj. 11. 19:12
 5/7 anonim ***** válasza:
Nyugodtan tedd be neki már most a wc-t abba a sarokba, ahova a legtöbbet jár. A többi sarkot nem kell almozni, ha mégis odapisilne, töröld fel kis ecetes vízzel, hogy máshol ne érezze a szagot, csak a megfelelő helyen. A legtöbb nyuszi nagyon gyorsan megérti és igénye is van rá, hogy ugyanoda járjon wc-zni. Bogyó néha besikerülhet máshova is, de ha a pisi egy helyre megy, az már jó.
2017. máj. 12. 08:37
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Akkor mindjárt át törlöm ecetes vízzel ahova nem kellett volna pisilnie és berakom neki a nyuszi wc-t. Ez az ecetes víz klassz tipp! Köszönöm a segítséget!
2017. máj. 12. 09:04
 7/7 eakos1 válasza:
Már a legelején be kellett volna tenni a WC-t hátha pont azt válassza ki - nekem így volt. Ha mégse átteszed.
2017. máj. 20. 09:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!