Mit rakjak a nyuszim alá?
Ne az egész ketrecbe tegyél forgácsot, hanem vegyél neki sarokwc-t és csak abba tedd. A nyuszik általában kiválasztanak egy sarkot ahova szeretnek járni, oda tedd a wc-jét, a többi részre vagy nem kell semmi, csak tartsd tisztán, ami kiszóródik a wc-ből lapátold vissza, vagy tehetsz be egy kisméretű rongyszőnyeget, hátha szeret ráfeküdni. (Bár az enyémek nem szerették, úgyhogy nálunk az sincs, a sima műanyagon alszanak és így jó nekik.)
Illetve forgács helyett használhatsz fapelletet is, de azt is csak az alomtálcába kell tenni. Ha esetleg hosszabb szőrű, akkor nem ragad bele a fenekébe mint a forgács, és nem is porzik úgy. Macskaalmot ne használj, veszélyes lehet ha beleeszik, márpedig a nyuszik hajlamosak beleenni. Pelletből is olyat vegyél ami tiszta, nincs vegykezelve.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Macska almot nem tettem volna bele mert azt hallottam, hogy nem lenne egészséges számára! Még most kezd talán-talán kialakulni, hogy melyik sarok is az ami számára szimpatikus így a nyuszi wc-t még nem raktam be neki a ketrecbe. Előfordul még, hogy egymás után 3x ugyan oda pisil és 4. alkalommal meg nem. Kiszedtem mindent a ketrecéből kivéve abból az egy sarokból és most úgy látom jobban érzi már magát. Igaz néha kicsúszik a kis tappancsa de ennyi belefér. :)
A nyuszi wc-t mikor tegyem be neki szerintetek? Ha már fix a wc-zős helye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!