Hol lehet nagy alapterületű műanyag fedeles dobozt venni hörcsög tartásához?
Kérdező!
Én a Praktikerben vettem 80x40x40-es dobozt, amiben aranyhörit tartok mert én sem találtam nagyobbat anno de az ötlet maga nagyon megtetszett az általad is felsorolt okok miatt. Én a tetejét egyáltalán nem vágtam ki, hanem a két szembelévő hosszanti oldalra raktam be rácsokat, előre nagyobbat, hátulra kisebbet és nagyon meg vagyok elégedve ezzel a megoldással és ami lényeges a hörcsög is. Nem szokta a rácsot rágni, forgácsot is nagyon ritkán szórja ki, akkor is minimális mértékben, egyéltalán nem kicsi neki, persze én is elgondolkodtam hogy adok hozzá egy plusz kisebb szintet, azért is jó hogy a tetejét nem vágtam ki. Én váltogatni szoktam benne bizonyos játékokat, bújókat így sose un rájuk és persze mindennap foglalkozok vele aktívan kb. fél órát este.
Az előző hozzászóló nem tudom mit küzd, ez tényleg jobb megoldás és itt az állatok érdeke a lényeg nem pedig az ő egója, abból is látszik hogy a forgácskiszórásba tud csak belekötni. Ha valaki állatot tart erre fel kell készülnie hogy takarítani kell utána időnként, most ne az a pár forgácsdarab tartson vissza főleg úgy hogy mondta hogy ő terráriumot folyamatosan kénytelen takarítani hétközben is a rossz szellőzés miatt, tehát akkor már nem mindegy hogy kinn vagy benn takarítod? ;)
Két kisebb dobozból is lehet csinálni hogy kb akkora legyen mint amit terveztél, akkor nyilván nem kell a legnagyobb fajta :)
Amúgy igen a terra/doboz nem szellőzik túl jól (pl patkányt pont ezért nem lehet terrában tartani mert rossz a tüdeje és a por/ammónia nagyon könnyen tönkreteszi) de a rácsos oldal ezt jól orvosolja.
Amúgy a bin-cage már csak azért is jobb a terránál mert töredék akkora súlyú, ha koszos bedobod a kádba és lemosod, nem kell félni hogy eltörik.
IKEA Samla
nekünk az egyik hörcsög (dzsungi, olyanban van, mert ásni szeret nem a ketrecen mászkálni, és szeret ott lakni, jó kis járatai meg bujkálós helyei vannak. 78x56x43 cm/130 l méretű
Aranyhörink ketrencben van nem szerette a terráriumot, pedig elég nagy volt, ketrec is volt benne, hogy mászkálhasson. Mostani ketrece is elég nagy, van ahol nyulat tartanak akkorában, de ezt direkt hörcsög ketrec, nem fér ki a réseken, sosem rágja. Visszamegy magától ha a közelébe tesszük, szeret benne lakni.
Amúgy borzasztó milyen kicsi ketreceket árulnak, tartás és nem hordozás céljából a kisállat kereskedésekben.
Igen közben találtam mall.hu-n samla méretű dobozt olcsóbban, úgyhogy szerintem azt megrendelem, aztán hogyha kicsinek érzem adok hozzá egy plusz szintet. Amúgy szintén az Ikea-ban van a "detolf" nevű üvegvitrin, amit nagyméretű(160 cm hosszú) lakosztállyá lehet átalakítani 20 ezer Ft-ból, ha valaki kedvet érezne hozzá. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!