Miért halt meg a tengerimalacom?
Ma reggel halottam találtam:(
Karácsonyra kaptam 1mx40cm es ketrece volt és 6hónapos volt.
Nem volt társa, minőségi magot és szénát kapott.
Néha banán répa.
Kb 2 napja nem fogyott a széna pedig cseréltem hogy nem e az a baja vele hogy nem friss
Ugye ahogy írtam 6hónapos volt de nem nőtt semmit 4 hónapos kora óta, ez normális? Hallottam olyat is hogy vérfertőzés miatt vagy hogy mondják ezt az állatoknál
Semmi macska stb nem árthatott neki
Társ kellett volna neki és magot sem szabad kapnia, nem magevők! Frissen szedett füvek,széna , bio zöldségek esetleg gyümölcsök(Azok közül pont a banán és a széna annyira nem jó, magas a cukortartalma).Tápot is lehet kapniuk, de olyat,amiben nincsenek magok.
Ha nem evett az utóbbi napokban és nem fejlődött,az baj, valószínű ezzel kapcsolatban vihette el valami.Nem hiszem,hogy a te hibád volt, de ez az etetés nem volt így jó.
C vitamin pótlásra figyeltél?Minden nap be kell vinniük táplálékkal, nem tudják elő állítani(mint az embernél).
Én azt ajánlom,hogy gyászold meg a malackád.
Utána próbálj alaposabban utánaolvasni és tenyésztőtől beszerezni két malackát.(ezzel elkerülve ,hogy vérfertőzött egyedet vegyél)
A mostani felszereléseket fertőtlenítsd le,mielőtt másikat vinnél haza.
És soha ne tarts egyedül malacot, nekik ez szenvedés.Bár nem halálos, de nem jó nekik úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!