Hogyan szoktathatom kézbe a nyuszimat?
Kaptam egy logófülű, szobatiszta nyuszit még januárban. Nem picit, már 3 éves. Barátságos velem, szoktam simogatni, engedi is. Viszont lassan szeretnék vele jobban összebarátkozni, tehát mondjuk az ölembe nyugton maradjon, hámmal és pórázzal sétáltatni tudjam, kézbe felvenni stb.
Hogyan kezdjem el?
Természetesen tisztába vagyok vele, hogy ez nem fog 2 nap alatt sikerülni.
Valakinek ötlet/tapasztalat? :)
Olvass kicsit többet a nyuszikról!
Akkor megtudod, hogy nem ölebek. Képesek szoros kapcsolat kialakítására, de utálni fogják, akármilyen szelídek is, ha kézbe veszed őket. A nyúl ösztönösen ilyenkor a ragadozókra asszociál! Az egy dolog, hogy sok nyuszi nyugton marad kézben és úgy tűnik, hogy így jól érzi magát, de általában rettegnek.. ugyanolyan, mint a hátrafordítás. A hátukra fektetett nyuszik sokkot kapnak és nyugton maradnak. Nagyon cukik, nyugodtan tűnnek, de valójában sokkosak és félnek. Azok szokták a nyuszit hátrafektetni, emelgetni, fürdetni, sétáltatni stb. akik nem értenek hozzájuk kellőképp (sajnos rengetegen.. legalábbis magyar nyúltartókat nézve. külföldön kevesebb az ilyen)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!