Mit csinaljak a nyuszkoval?
A szomszednak van egy oroszlanfeju nyuszija, de nekik nem kell mar (egy versenyen kaptak) es en 1eve szeretnek egy nyuszit."mindent" megtanultam a nyuszikrol, vagyis felvagyok keszulve. De az a baj, hogy nem tudjak hany eves, fiu vagy lany, soha nem vittek allatorvoshoz. Azt mondjak hogy SZERINTUK 5-6honapos lehet. Sajnos ahol lakok nem a legjobb az allatorvos (volt egy nyuszim es elvittuk hozza, minden lelkiismeret nelkul beoltotta, nyilvan nem erdekelte hogy lesz e valami baja a nyuszinak, sajnos olyan pici volt hogy meghalt. Nem ert hozza, pedig allatorvos:( ) es nem tudom hogyha elvinnem a szomszed nyuszit hozza akkor mennyire foglalkozna vele, mert ha ivarerett akkor en kiszeretnem ivartalanitani de o azt mondta hogy ez hulyeseg. Meg azt mondta hogy nem kell vagni a kormet(nem tudom h ez mennyire igaz)
es mivel az elozo nyuszimat mikor elveszitettem borzalmasan fajt es magamat okoltam,
ezt elszeretnem kerulni
es megszeretnem kerdezni hogy szerintetek mi legyen? Vegyem at a nyuszit?(kulonben kiengedik a SZABADBA) keressek masik allatorvost? Felek nehogx beteg legyen es nalam purcan ki:(
nagyon kicsi ketrecben elt
es az enyem joval nagyobb.. meg csak alvasnal lenne a ketrecbe.
szerintetek megviselne? Ebbe belehalna, a ketrec cserebe? Vagy attudna szokni? Elore is megkoszonnem aki tudna nekem segiteni!!:)
Kicsit osszeszedetlen vagyok:/
Mi vágjuk a körmét kb havonta, a szőnyegen nem kopik neki.
Tudom be kell oltani a szúnyogok miatt és javasolt is, ennek ellenére miénk sosem volt orvosnál, él virul :)
Ha már úgyis meg van csomó cuccod hozzá szerintem nyugodtan vágj bele :)
Nem hiszem, hogy a ketreccsere megviselné tekintve, hogy ezáltal jobbra fordulnának a körülményei, a nagyobb az sose baj.
A leírásodból kitűnik, hogy ez az állatorvos egyáltalán nem ért nyulakhoz, úgyhogy mindenképeen keress másikat ha jót szeretnél a nyuszinak. Hobbi célból tartott nyulaknál ugyanis javasolt az ivartalanítás, mivel ez megnövelheti az élettartamukat akár 3-5 évvel is illetve csökkenti a territoriális viselkedést ha elég korán megtörténik.
Másik megoldás lehet még tenyésztő felkeresése ha van a közeledben, ő biztos megtudná állapítani a nemet illetve a korát.
Körmöt vágni kell majd szerintem ha lakásban tartod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!