Vegyek hozzá még egy tengerimalacot? Változni fog a viselkedése?
Az a helyzet,hogy egy picit több,mint egy hete vettem meg a tengetimalacomat. Kb 5 hónapos fiú.
Egész nap a házikójában van. Ha nem észlel mozgást akkor kijön éj eszik/iszik meg ilyesmi.Ha hallja,hogy közeledek felé máris bemegy a házikójába. Minden nap kiszoktam venni a helyéről,kb 5 percig tart mert összi vissza szaladgál (a házá felfordítom,hogy ne oda menjen) aztán ha megfogom belerakom az ölembe simogatom,de ha 1mp-re abbahagyom a simizést elszalad. Na most én azon gondolkodtam,hogy veszek mellé egy kb 1hónapos szintén fiú malackát. Szerintetek jó ötlet? Attól félek,hogy nem lesznek jóba :/
(igen megvan a megfelelő méretű ketrec,és nem kérek olyan kioktatást,hogy már mióta kéne neki társ stb A KÉRDÉSRE VÁLASZOLJATOK,köszi)
Én azt tanácsolom, hogy tenyésztőtől vedd a másik malacot, vagy fogadj örökbe a Tengerimalacvédőktől.
Ez esetben tudsz próbatársítást végezni: elviszed a malackádat a tenyésztőhöz/örökbeadóhoz és egy semleges helyen rövid időre összeengeditek az új malaccal. Ha ott jól kijönnek, akkor feltehetőleg később sem lesz baj.
Vegyél mindenképp.
De én is azt ajánlom,hogy tenyésztőtől vedd,valószínűleg egészségesebb és hosszabb életű lesz úgy,hogy figyelt a tenyésztő a genetikára. Kereskedésben simán árulnak olyan almot,ahol a szülők testvérek voltak(és esetleg már a szülők is beltenyészetből valók voltak)
Ühüm vegyél mellé :)
A malackák elég félénk állatok szóval türelem még egy kis idő és lesz minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!