Miért utálja az emberiség nagy része a patkányokat? Miért nézik le őket? Mi a kivetnivaló bennük?
Nem nagyon értem a kérdésed. A patkányok halálos kórokat terjesztettek mindig. Ma is, ha vadon találkozol egy patkánnyal, jobb, ha elkerülöd a fertőzések miatt.
Háziállatnak sokan tartják, nekünk is volt és a nővéreméknek is. Nagyon kedves kis jószágok tudnak lenni.
De gondolom a vadon élőkre gondolsz. Hát a betegségek
Pl gondolj bele abba hogy szeretnéd e akkor őket,ha a szemed láttára fojtogat le 11 db 60-70 dekás kiskacsát fényes nappal!!?
Amiket talán te is megennél pár hónap múlva!
Nálunk ezt csinálta!
És ez csak egy eset a sokból....
A pestis 100 millió ember életét követelte.. Sokan még mindig ezzel kötik össze a patkányokat.
Meg a szabadon élők biztosan most is terjeszthetnek betegséget.
De a direkt otthon tartásra tenyésztett patkányokkal szerintem a legtöbb embernek nincs baja. Aki mégis nem szereti őket, azok valószínű a többi rágcsálótól is ózkodnak.
Nekem pl több rokonom fél a hörcsögömtől.Pedig a légynek sem tudna ártani. De rágcsáló és félnek tőle..
Szerintem inkább ne áljunk neki vitázni....
Nemtudom te hol laksz,meg annyira nem is izgat,de gondolom hogy még nem volt dolgod ezzel az állattal.
Neked is van egy kialakult kép,meg nekem is van egy kialakult kép ami teljesen másmilyen!
Erre csak azt tudom mondani,hogyha beteg vagy,ne menj orvoshoz,mert a baciknak is élni kell valahol....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!