A faforgácsot vagy a szalmát/szénát szereti jobban a törpehörcsög?
Faforgács vagy papír álom mindenféle képpen kell.
Szénát tegyél be:
- Szereti enni
- Szert benne bújkálni
- Koptatja a fogát
Szalmát is rakhatsz be neki erről nem tudok olyan sokat
És a következőképpen csinálom:
- legalul van egy réteg csutkaalom,
- ezen vastag forgács
- bedobok neki pár marék szénát, amivel majd ő csinál, amit akar.
Ezen kívül van külön egy dobozban csincsillahomok. Nagyrészt csak az egyik sarokba vécézik amúgy, és ez a csutkaalom nagyon jó nedvszívó, semmi szaga nincs. Ebben a vécésarokban cserélem gyakran az almot, de az egész ketrecben ritkán. Kb. egy hónapja volt az egész takarítva, semmi szaga nincsen, pedig erre nagyon kényes vagyok.
Nem kell neki szépia szerintem.
Ha van sok fa játéka és berendezése,az is elég,hogy koptassa a fogait. Ásványianyag hiánya sincs szerintem,hogy ráfanyalodjon a szépiára. Hörcsögönek nem szoktak adni szerintem . Madaraknál és hüllőknél inkább.
Nálam amúgy keverve van a forgács és a széna, kb 5:1 arányban.
A szépia madaraknak való, nem hörcsögöknek. Nem kell az neki.
Faforgács a legjobb (ami nem poros) az mindenképp kell alá jó vastagon. A széna nem alom, azt csak rágcsálják vagy fészket építenek. Egy kicsit tegyél be neki,d e abból nem kell sok. Szalmát is rakhatsz be, de azzal nem nagyon tud mit kezdeni, igazából nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!