Mik a hörcsögtenyésztésfeltételei?
Sziasztok,
már egy ideje höriket tenyesztek es adok oda/el ausztiába ismerősöknek. 1 párom van, szóval nem kell szörnyülködni ;) , nem ipari meretekben!
Viszont lene igeny egy kis bövítesre.
A lenyeg: mik a feltetelek, hogy en árulhassam őket? Számlakepeseg, állatorvosiigazolás, stb. Nemigazán talátam semmi előírást.
Köszönöm előre is.
Magyarországra érted? Mert itt nullába veszik az állatokat... Semmi....
Viszont ha felelős és valódi tenyésztő akarsz lenni tudnod kell:
- genetika
- színek
- tartási feltételek
De semmit sem szabályoz semmi... Totális szaporítás,beltenyészet átverés és káosz ha a magyar hörcsög tartást akarom jellemezni. Ezzel szemben pedig egy maroknyi,alig 2500 felelős állattartó küzd. Küzd a felelős állattartásért.... Küzd rengeteg dologért ami az állattartást segítené és szabályozná.
Eközben Németországban....
Törvényt fogadtak el: Minden hörcsög faj számára a MINIMUM hely 100•50 cm alapterületű.
Botrány ami ebben az országban megy...
Elnézést hogy "elkalandoztam" az eredeti témától
Ez eleg durva, nem gonoltam volna, hogy ilyen szabályozatlan..
A tartásukról, tenyesztesükről szerencsere van elegenő anyag.
De hogy semilyen előkepzettseg nem szükseges, ill semmi kontroll nincs az azert eleg elszomorító..
Néhány éve egy lovat leszúrtak az utcán. A gazdija szeme láttára vérzett el. Az elkövető 10.000 ft-os bírságot kapott. Csak hogy tudj mihez viszonyítani: Egy hörcsög ketrec (0.6 cm rácsozás,kb.100x50 cm-es alapterület) 20.000 ft-ba kerül! Az állam semmit nem tesz és nem is akar ez ellen tenni. A vadászok egyre több olyan kutyát lőnek ki az erdőben,aki mellett ott van a gazdája 5 méteres körzetben... És max elveszik az engedélyét és hozzá csapnak egy nevetséges 5.000 ft-os bírságot. Tiszta szégyen...
Megkérdezhetem hogy Ausztriában Mik a tenyésztési feltételek? Ha esetleg tudod... De az én helyzetemben szerencsére no para nem soká kiköltözök Angliába (a jobb megélhetés miatt) a párommal és a kutyussal. A hörcsögöt sajnos itt kell hagynunk mert öreg már (2 év,4 hónapos) és a hatalmas stressz nem tenne jót neki. A szüleimnél lesz elhelyezve addig (bocs mindig félre megyek az eredeti témától:') )
"Egy hörcsög ketrec (0.6 cm rácsozás,kb.100x50 cm-es alapterület) 20.000 ft-ba kerül! Az állam semmit nem tesz és nem is akar ez ellen tenni."
Ez sajnos igaz, de ugyanekkora terráriumot lehet venni már 5 ezer forintért is használtan. :) Csak keresni kell és érte menni.
Egyébként tényleg botrány,hogy az emberek nagy része meg van győződve róla,hogy ezeket a kisállatokat elég apró helyen tartani..Nem is értem..De a többi állatnál is ez megy.. Nyulakat 80x50 ketrecben tartani stb.. Nem értem hogy nem látják be,hogy ez mennyire kicsi..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!