Törpe vagy arany hörcsög? Szerintetek melyiket jobb tartani?
Első hörcsögként szerintem az arany jobb,egyszerűbb kézbe venni.
+ha aranyhörcsögnek beszerzel minden szükséges felszerelést és később törpéd lesz,akkor ugyanúgy használhatod a régi aranyhörid cuccait.
De fordítva nem teheted meg, törpe höri után ha aranyat akarsz,akkor kb mindenből vehetsz újat!
Aranynak egyébként minimum 80x50 cm alapterületű hely kell. A mókuskerék átmérője is legalább 28-30 centi helyen. Házikó,híd stb is minél nagyobb legyen. Nekem M-L méretű felszereléseim vannak.
Törpének elég az S-es felszerelés, elég 20 centis kerék is.Helynek meg szintén egy kisebb is elég(minimum 60x40cm).
Ezeket is vedd amúgy figyelembe,hogy mennyi helyed és pénzed van . Mert az aranyhöri felszerelései ugye drágábbak kicsit.Tápból is többet eszik stb
Többféle törpehörcsög van:
Campbell ezt itthon alig ismerik és szinte egy tenyésztő sincs
Kínai csíkos: Nagyon keveset tudni róla, hazánkban egyáltalán nincs
Robovszki: Nehézkés a kézhez szoktatása akkor is ha tenyésztőtől van. De Megéri. Nagyon aranyos,én 3 tenyésztőről tudok.
Dzsungáriai : A legnépszerűbb és a legkezesebb törpehörcsög faj. Sok tenyésztőt ismerek
Először dzsungáriai törpehörcsögöt ajánlanék mert relatíve kevesebb helyet foglal (minimum 60•40cm-t) és könnyebb is beszerezni tenyésztőtől. Ez egy jó oldal ha esetleg a törpe mellett döntenél:
torpehorinfo.webnode.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!