Mit csináljak a házinyúllal?
Tegnap vettünk eggyet. nekem ez az az első nyuszim ugyhogy még elég tapasztalatlan vagyok.
este mikor hazahoztuk berendeztük neki a ketrecet ez egy tágas kb 1 méter széles fél méter hosszó ketrec. van benne egy itató etető és egy wc. ide be is tettük. megvártuk hogy kijelölje a területét. elsőre sükerült a wc jét megtalálnia, ezután kiengettük egy kicsit. sajnos nem a wc be kakál de pisilni csak oda jár. reggel mikor felkeltem elvégeztem a magam dolgát. kivettem a ketrecből és akkor már kitakarítottam (összeszedtem a bogyóit) közben sétálgatot feljött rám és visszamászott. azóta nyitva van a ketrece ha kiszeretne jönni akkor ki tud, viszont eddig csak a ketrecben ült.
mit tegyek a nyuszival hogy jól érezze magát? hogy mászkáljon? van olyan hogy túl foglalkozunk a nyuszival? van esetleg ilyenről szóló oldal könyv vagy valami? elvégre azért vettük a nyuszit hogy ő is jól érezze magát :)
Szerintem nem lehet vele túl sokat foglalkozni. :)
Egy kis nasival minden állatka szívéhez közelebb tudsz férkőzni.
És meglepő módon: a nyúl lehet szobatiszta! És jó esetben kis és nagydolgát is a nyuszivécébe végzi. Majd ha érzi ott a saját szagát, akkor mindig odamegy, persze nagyon kell figyelni, hogy sehol máshol ne érezze!
Még meg van szeppenve, szoknia kell a környezetet, titeket is, de idővel felbátorodik!
Kiengedni akkor jó, ha van napirend: mindig ugyanakkor engeded ki, ugyanannyi időre. Azt akkor már várni fogja, és nyugisabban tűri a bezárt időszakot is.
Az tény, hogy szeret rágni, és figyelni kell rá, pl. betegesen vonzódnak az elektromos kábelekhez. Időben meg kell oldani, hogy ne férjen hozzá, és "nyuszibiztos" legyen a lakás. Egy-két játékról sem árt gondoskodni neki, hogy elfoglalja magát. A miénk szerette a gyerekem egyik játékautóját lökdösni, ami közben kattogott, meg nyúzta állandóan az egyik plüssállatot. Tönkre fogja tenni, csak olyat adj oda, amit nem sajnálsz pár nap múlva kidobni!
A fb-on biztos vannak még nyúltartós csoportok, keress egyet, ott fogsz kapni tanácsokat és segítséget rutinos nyúltartóktól is.
hát most kijött magától egy kicsit mászkált fel alá. még nem kakilt sehova. máshová kakil: hát egy kutyánál is benne van hogy nem lent végzi a dolgát.... van felmosó és ennyi. ezen nem kell bosszankodni.
amit még pl nem tudok:
fürdetés: sztem mint az embernek illetve kutyának vagy épp a nyuszinak is kell egy kis fürdés hogy tiszta legyen. viszont nem szereti a huzatot. ha megfürdetjük (ha tűri persze) akkor hadjuk hogy magától száradjon illetve törölközővel, vagy lehet eset hajszárítóval szárítani?
ezt az oldalt ajánlom böngészésre, kb minden fontos témát kielemez.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!