Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Van olyan akinek van törpesüni...

Van olyan akinek van törpesünije es tudna mesélni rolla kicsit hogy milyen is az élet egy ilyen szurós kis aprósággal?

Figyelt kérdés

Nem rég hal meg a tengerimalacom es hat szeretnék helyette egy masik házikedvencet. Minnél többet szeretnék megtudni a sünikről!

Már utána olvastam a neten de saját tapasztalatokat szeretnék hallani!

2016. nov. 29. 22:17
 1/3 anonim ***** válasza:

Üdv,

2 éve van sünöm. Nekem és a családnak eléggé bevált.

Relatíve több a mozgási igénye mint egy tengeri malacnak és az összeszoktatás is eléggé elhúzódhat, de ez sün függő. Van amelyik szelídebb és van amelyik zsémbesebb, de mindegyikkel tudsz játszani.

Az etetésük nem olyan drága, és nem kell velük sokat foglalkozni. A hidegre viszont nagyon kényes, este hajlamos zajongani és rengeteget kakil :)

2016. nov. 29. 23:36
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ ❤💕
2016. nov. 30. 21:36
 3/3 anonim ***** válasza:

Évek óta vannak sünijeim, és én imádom őket ^^

Éjjel aktívvak, azt figyelembe kell venni, és nagyon szeretnek zörögni, lak-berendezni, így ha ez esetleg egy szobában lakna veled, ezt gondold át mindenképpen :) Illetve hogy hogyan viszonyulsz a kukacokhoz/bogarakhoz, mert legalább heti egyszer illik élőeleséget adni nekik (én csótányt szoktam). :)

Hőmérsékletre nagyon kell náluk figyelni, illetve ha kint front van vagy hirtelen nagy hőingás, akkor is szokásuk megpróbálni hibernálni, amiben sajnos elpusztulnak, ha nem vesszük időben észre :(

A személyiségük meg nagyon eltérő lehet, egyik sünim mászik fel kézbe ha benyúlok, akár nappal is felkel ha meghallja hogy hazajöttem, még a másik utálja ha kiveszem, már ha felényúlok is harap az ujjamba, pedig foglalkozva ugyanannyit van velük ennek ellenére is ilyen kis morcos.

2016. nov. 30. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!