Már kettő tengerimalacom így pusztult el sorba egymás után. Mi lehet ez a "betegség" hogyan lehet ezt megelőzni?
Szia!
Neten keresztül nehéz lenne megmondani, sajnos a malacok nagyon érzékeny állatok, sok mindenről megbetegedhetnek.
Ha mindig van előttük széna és víz, zöldségből keveset kapnak (és k betűsöket, salátát, uborkát nem), jó minőségű tápot adsz nekik, figyelsz a plusz C vitaminra, hetente legalább 1* takarítod őket, rendszeresen kiengeded őket futkosni, és nincsenek huzatban... Akkor kb. mindent megtettél, ami tőled telik.
Az nagyon fontos, hogy ha fogyni látod őket, vagy bármilyen betegség gyanús változást látsz rajtuk, azonnal vidd őket orvoshoz. A második malacnál ezt tetted, ez nagyon dicséretes, viszont nem mindegy, hogy milyen orvos látja! Csak egzotikus szakállatorvos ért hozzájuk. A Magyar Tengerimalac Védő Egyesület honlapján találsz listát az ajánlott orvosokról, közülük válassz legközelebb. Remélem nem lesz semmi baja a malackáidnak! :)
Szia!
Sajnos a betegségről ötletem sincs, viszont tudom ,hogy Pécs nem 5 perc Bajától, de ha megoldható, akkor csak ajánlani tudom Dr. Mésző Zoltánt a Vitavet rendelőből. Ő kezelte és műtötte a malacomat és nagyon szakértő, rendes és empatikus volt. Arról nem is beszélve, hogy az igencsak kockázatos műtétet úgy végezte el, hogy a malacom nem esett műtét utáni depresszióba és már aznap mintha semmi se történt volna vele. Nekem ez is szempont, hiszen ez is csak azt jelenti, hogy amikor nem voltam ott, akkor is nagyon jól és szakszerűen bántak vele, nem tették ki felesleges stressznek. És szerintem árban is korrekt (egyetemistaként, munka nélkül tudtam állni a kezeléseket).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!