Tengeri malacom társa elhunyt - hogyan tovább?
Tengerimalacom négy éves múlt, nemrég hunyt el a társa. Nem tudom,mi zajlik le benne,de nyugodt, nem tűnik szomorúnak, jól eszik - talán kicsit csendesebb.
A problémám a következő: tudom, társas lény, emiatt tanácsos lenne új társat beszerezni neki. Viszont én már a meglévőn kívül nem szeretnék már tengeri malacot tartani, mert sajnos kevés időm van a takarításra, anyagilag is megterhelő, ha színvonalasan akarom etetni. Ha társat fogadok mellé - kölyköt javasolnak a szakértők - de ha a most meglévő elhuny pár éven belül, a társának megint csak társ kell...
A malacot elajándékozni nem szeretnénk, a gyerekek ragaszkodnak hozzá, én sem szívesen válnék meg tőle.
Ilyenkor mit tanácsos tenni? Esetleg egy másik idősödő malac? Vagy sok foglalkozás mellett pár évig meglesz egyedül?
Szerintem önzőség lenne egyedül tartani.
Ha humánus akarsz lenni, akkor a következő opcióid vannak:
1) ha lánymalac, akkor vehettek, vagy örökbefogadhattok mellé hasonló életkorú társat, ők könnyebben összeszoktathatóak, mint a fiúk
2) megkérdezed a tengerimalacvédőket, hogy nem tudják-e befogadni (ezzel jól jártok, mert lesz társa és 100%, hogy megfelelően gondoskodnak majd róla)
3) ha ők nem tudják vállalni, akkor malacos fórumon keresel valakit, aki befogadja a sajátja(i) mellé. Kérd meg a jelentkezőket, hogy küldjenek képet a saját ketrecükről, malacaikról, hogy meg tudjátok ítélni, kinél lenne a legjobb helye
4) mégiscsak vesztek mellé egy új, fiatal társat, és ezzel kitoljátok még pár évvel a döntést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!