1 hörcsögnek vagy 2 tengerimalacnak tényleg ugyanannyi hely kéne?
beléptem több rágcsálós csoportba.
az az érdekes,hogy 1 db aranyhörcsögnek 100x50cm helyigényt írnak. ugyanennyit mondanak 2 db tengerimalacra is,hogy 100x50cm-es ketrec tökéletes neki..
valahogy nehezen tudom elképzelni,hogy tényleg ugyanannyi hely kéne 2 tengerimalacnak , mint egy hörcsögnek. a malacok jóval nagyobbak és ketten is vannak.
a malacos helyigényt nem tartom reálisnak.. szerintetek? mi az igazság,mekkora helyen kéne tartani őket?
Aranyhörcsög minimum élettere 80•50 cm
De egyértelműen a 100•50 cm-t ajánlják,mivel minél nagyobb,annál jobb.
Egyébként a höris csoportnak én is tagja vagyok,ha kérdésed van,Írj bátran! :)
köszönöm
még csak gondolkozok állaton,ezért beléptem a legtöbb csoportba. a hörcsög és a tengerimalac maradt fent a rostán :D
Még annyit hogy én nem értem a tengerimalacokhoz,de én se tartom reálisnak a méretet.
A múltkoriban a helyi szaporító kisállatkereskedésben két tengerimalac egy kb. 120•100-as ketrecben volt
100*50 a minimum két malacnak, 120*60 az ideális.
Ezek azok a méretek amik könnyen hozzáférhetőek a boltokban. Ennél nagyobbak általában horror áron vannak.
Lehet otthon is gyártani nagyobbat, de macerásabb a takarítása, és ha egyszer valamelyik malac összeszed egy élősködőt a szénából vagy a forgácsból, mehet a kukába az egész fa vagy pozdorja aljazat.
Ideális az lenne, ha nálunk is kaphatóak volnának az Amerikában népszerű műanyag rácsos elemek, amikből tetszőleges méretű és alakú ketrecet lehet csinálni, de ilyen nincs itthon, behozatni meg rohadt drága. A legtöbb lakás pedig elég kicsi ahhoz, hogy a malacoknak egy külön sarkot válasszanak le, és mivel nem szobatiszták, nem rohangálhatnak csak úgy a lakásban. Ezért szokták javasolni, hogy naponta-kétnaponta engedjük ki a malacokat, hogy kimozoghassák magukat.
Dióhéjban ennyi.
köszönöm a választ:)
azokat a c&c elemeket én is ismerem,tényleg jó lenne lehetne itthon is venni normál áron:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!