Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Ez mi lehet (aranyhörcsög)?

Ez mi lehet (aranyhörcsög)?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Mostanában új szokást vett fel a höcsögöm. Két lábon állva, lelapított fülecskékkel "cincog" vagy inkább "csipog". Ha kézbeveszem, akkor is folytatja. Nekem ez teljesen új, az elmúlt 4 évben sosem hallottam. Ilyenkor mit akarhat? Nem találok informáiót.

Előre is köszi!

2016. okt. 10. 14:57
 1/3 anonim ***** válasza:

Ilyenkor ne vedd ki,hagyd egy kicsit!

Ezzel a nem tetszését "fejezi ki".

A természetben is,ha megzavarják,vagy egy ragadozó "játszik vele" ezt a hangot adja ki. Mivel kis termetéhez mérten elég meglepően nagy,éles hangja van,így a ragadozó meghátrál kicsit,figyeli. ez idő alatt a hörcsög elmenekül.

Tehát,ilyenkor nem nagyon szeretné,ha kivennéd stb. Ilyenkor hagyni kell lenyugodni. Mivel éjszakai állat,inkább este 8 felé vegyétek ki,adjatok neki enni és inni,mivel nem szereti,ha nappal kikergetik az "ágyából".

2016. okt. 10. 17:18
 2/3 A kérdező kommentje:
Ezt általában este csinálja. Van az emeleten egy csempéje, hogy mégse a rácsokon mászkáljon. Általában onnan szokott leselkedni abban a tipikus figyelő pózban. Csak most cincog is. Lehet az nem tetszik, hogy be van zárva. Ő pici korától ahhoz szokott, hogy a vállamon ül, vagy az íróasztalomon alszik a kosarában, amikor gépezek vagy tanulok. Viszont az utóbbi időben "extrém sportol", például szekrényre mászik, szóval az ő érdekében ketrecbe került.
2016. okt. 10. 18:19
 3/3 A kérdező kommentje:
Első válaszolónak: nem sikít (olyat már hallottam tőle, de az még akkor volt, amikor megtaláltam és megijedt tőlem - talált höri, valaki a három picit egy cipősdobozban a buszmegállóban hagyta). Ez amolyan halk pittyegő hang. Általában leselkedés közben vagy ébredéskor adja. Néha, amikor mosdik.
2016. okt. 10. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!