Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Miért kell azért hisztizni,...

Miért kell azért hisztizni, mert a ragadozó állat megfogja, megeszi a zsákmányállatot?

Figyelt kérdés
Pl. egy hörcsög, egér vagy hasonló állatot a természetben is megeszik egy kígyó, vagy hasonló ragadozó hüllő esetleg más ragadozó állat. Szerintem ez természetesen. Természetesen azt ha valaki bármilyen állatot is kínoz, én is nagyon elítélem, ez nagyon nem természetes. Viszont én abban pl. semmi kivetnivalót nem látok, hogy pl. egy kígyó megeszik egy hörcsögöt, vagy egy egeret, hiszen ez a természet rendje, ez a természetben is így van. Csak azért tettem fel ezt a kérdést, mert olyan videók alatt az interneten, ahol mondjuk egy kígyó, vagy egyéb ragadozó hüllő megfog egy egeret, annyi hisztiző komment jön hogy az sok, és nem értem az okát. Nektek erről mi a véleményetek?

2016. okt. 4. 11:56
 1/5 Platypus ***** válasza:
98%
Nagyon sok helyen jogos a hiszti. Nem azért, mert a kígyó megeszi az egeret, hanem ahogyan bemutatják. Az elkerülhetetlen, hogy egérrel etessék a kígyót, az viszont puszta élvezkedés, amikor premier plánba mutatják szerencsétlen állat haláltusáját minél részletesebben. Sokan még hasonló elmésségeket is hozzáfűznek, hogy most megkapta a kis roh@dék, meg úgy drukkolnak a kígyónak, mintha focimeccs lenne. Szóval egy dolog a természet rendje, és egy másik ráizgulni az ölés látványára. Persze vannak túlérzékeny hisztis műállatvédők is, akik átszoktatnák krumplifőzelékre az oroszlánt is. De az élővel etetős videók igen jelentős részénél jogos a felháborodás. Vannak olyanok, ahol konkrétan a ragadozóra is káros, amit látunk, pl. madárpóknak pattogós egér, arowana halnak naposcsibe, meg hasonlók. Azoknak én is be szoktam szólni.
2016. okt. 4. 12:21
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt talán azzal magyaráznám, hogyha az ember vesz magának egy nyuszit, mint háziállat, azt nagyon meg tudja szeretni, sőt már akár úgy tekint rá félig, mintha a gyereke volna. Felruházza emberi tulajdonságokkal stb- de persze nem vonom kétségbe, hogy az a kisnyuszi ugyan úgy viszont tud szeretni és tényleg "nagy szíve van". Ekkor elkezd gondolkodni az ember, hogy hoppá! talán a többi nyúl is képes lenne erre. Ha pedig igen, akkor egyáltalán nem szívderítő dolog, hogy egy ekkora érzelmi intelligenciával rendelkező állatott egy tárgyként kezelnek, ekkora stressznek kiteszik, majd pedig megetetik egy másik állattal. Mert az emberben van egy alapvető igazságérzet: Aki nem tett semmi rosszat, azt ne is bántsák. A jók mindig a mennybe jutnak.-csak ugye ezt elég nehéz elképzelni, egy igaz, h ártatlan, de a kígyó tápcsatornájában haladó nyusziról.
2016. okt. 4. 16:12
 3/5 A kérdező kommentje:
Ezt az embertársaikra már sajnos nem alkalmazzák. Én a hajléktalan, fogyatékkal élő, munkanélküli, szegénységben élő embertársaimat sajnálom leginkább. De az állatkínzást én is nagyon elítélem.
2016. okt. 4. 17:21
 4/5 anonim ***** válasza:
95%
Engem alapból nem zavar, de mikor valaki direkt háziállatnak nevelt egérrel/hörcsöggel/patkánnyal etet, pl "örökbefogadta", azért az ki tud akasztani, a vadonban nincs kegyelem, tudok róla, de olyan állattal én sose etenék aki valamikor valakinek a szeretett kisállata volt.
2016. okt. 4. 19:39
 5/5 anonim ***** válasza:
Igazán brutál videók a YouTube-on vannak, amikor a hiénák a még élő zebrát vagy antilopot kezdik enni.
2021. okt. 10. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!