Milyen játékokkal lehet berendezni a hörcsög lakot?
80x35x40-es terráriumban lesz egy szíriai aranyhörcsög.
Mivel szeretnek játszani? Mekkora futó kerék kell neki?
Futókerék minimum 28 cm átmérőjű legyen és zárt futófelületű (ne rácsos) meg az egyik oldala fedett. De jobb állatboltokban (pl. fressnapf, zooplus) eleve csak ilyenek kaphatók.
Mindenféle bújó- és mászólehetőség jó neki, minél több mindkettőből. Legyen bent fürdőhomok egy nagyobb tálba és vastag réteg forgács, hogy tudjon benne ásni. Ha elég vastag, ás magának járatokat is, mint a természetben.
Itt egy csomó ötlet.
Etetni jó fajta táppal etesd őt, illetve naponta vagy kétnaponta adhatsz zöldséget és/vagy kintről füvet, pitypangot, lóherét, tyúkhúrt stb. 3-4 naponta egy pici gyümölcsöt is ehet és szintén ennyi alkalommal kell neki fehérje is (lisztkukac, szöcske, tücsök, sima sajt, túró, natúr joghurt stb.)
Vannak állványos kerekek is
Bújókák,házikók,fogkoptató kő/szalma,csincsikka homok,ha befér,"mérleghinta"(petnet)
A jobb kerekek nem rácsra szerelhetőek. Néhány jó fajta:
[link] (a nagyobb)
A 4-es válaszoló válaszán annyit javítanék, hogy szerintem nem szalmára gondolt, hanem szénára. A szénát én is akartam mondani, csak elfelejtettem. Nem csak fogkoptatónak jó, de szeretnek belőle fészket építeni is. Szalmára viszont nincs szüksége a hörcsögnek. Meg fogkoptatóra sem, mert az egyrészt úgysem koptatja a fogakat, másrészt baromi egészségtelen.
Iazad van,szénát is tegyél be neki :) bár én szalma fogkoptatóra gondoltam:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!