Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Meg lehet úgy fogni egy...

Meg lehet úgy fogni egy patkányt hogy ne tudjon harapni?

Figyelt kérdés
Az állatkereskedésben fogalmuk sincs hogy milyen neműek, mindig másfajta nemű kisállatot adtak eddig mint szerettem volna, pedig elég egyértelmű ha ránéz valaki alulról. De ahhoz meg kéne fognom, és ott még nincsenek kézhez szokva... hogyan fogjam meg hogy ne harapja szét az ujjam? Van erre valami módszer?
2010. ápr. 18. 12:13
 1/6 anonim ***** válasza:
a feje mögött a nyakbőrénél fogva kell megemelni.
2010. ápr. 18. 14:00
 2/6 anonim ***** válasza:
Én a farkánál fogva szoktam. Elsőre nem tűnhet túl humánusnak, de biztos vagyok benne, hogy egyáltalán nem fáj nekik, mert semmilyen módon nem jelzik.
2010. ápr. 18. 14:34
 3/6 A kérdező kommentje:
Azt már rengeteg helyen olvastam hogy semmiképp se a farkánál fogva emelgessük mert fáj nekik.
2010. ápr. 18. 14:41
 4/6 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy én tévedek és a leírtak igazak. Nekem csak személyes tapasztalatom van. Amikor megfogom semmilyen formába soha nem jeleztek fájdalmat. Nyilván a patkány nem tudja mondani, hogy hé öcsi ez fáj, de az ember szerintem érzi, hogy ha egy állatnak fájdalmat okoz. Én nem éreztem ilyet soha. Nem feszíti még meg a testét se teljesen lazán lóg és ha elengedtem nem menekül a kezem elől. Nem tudom ismétlem lehet, hogy az igaz amit olvastál.
2010. ápr. 18. 15:09
 5/6 anonim ***** válasza:

"Azt már rengeteg helyen olvastam hogy semmiképp se a farkánál fogva emelgessük mert fáj nekik." Ez így igaz, nekem is patkányaim vannak, a húgom egyszer a farkánál fogva vette ki őket, volt is nagy visítás a részükről... azért egy akkora súlyt, mint az övüké, nem jó a farkukon tartani.

Alulról kell megfogni, az ujjaid a hasát kulcsolják át, ha nyugodtan, lassan közelítesz hozzá, akkor meg úgysem harap meg.

Még nincs kézhez szoktatva és félsz tőle? Mennyi idős?

L,19 + 2 patkánybaba

2010. ápr. 19. 18:00
 6/6 anonim ***** válasza:

Ja, bocs, most nézem, hogy kereskedésről van szó... hát, addig fel lehet picit húzni a farkukat (ne emeld meg, csak addig, amíg meg nmem látod a mogyorót :D) és az nem is fáj neki, és addig elszaladni sem tud... egyébként azok még picik, nemigen harapnak, de azért csak óvatosan :)

Egyébként az eladó nem tudja megmondani, hogy fiúk-e vagy lányok ? :-o

L,19 + 2 patkánybaba

2010. ápr. 19. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!