Mit csináljak, hogy ne legyen ideges a hörim?
Amikor a ketrecét megvettük, vettünk mellé egy ilyen kifutót is:
Abban próbáltuk kézhez szoktatni Nózit (dzsungáriai törpehörcsög).
De már első alkalommal is látszott rajta hogy nagyon nagyon ideges, és amerre a szoba legmesszebbi része van, arra rágja a rácsot. Mindig amikor kivesszük. A kezemben is nehezen marad meg, mert oda akar arra a helyre menni, ahol egyfolytában a rácsot rágja. Ő az első hörim, erről a kifutós rácsrágásról sehol semmit nem olvastam.. :/
Hogy nyugtassam le egy kicsit? Játékokat, mindent teszünk be neki, de csak a szoba legmesszebbi része érdekli, és a rács. Simán belemászik magától a kezembe, de amikor 10 másodperce a kifutóban van, akkor észre sem vesz, csak ki akar jutni..
Segítsetek! :(
Ez a ketrec nagyon jó annak ellenére, hogy az alapterülete nem túl nagy. Szerintem csak annyi baja lehet a kifutóban, hogy nem a saját helyén van, és ideges miatta. Esetleg annyit csinálj, hogy ha beteszed a kifutóba, tedd be mellé a házát és pár játékot. Lehet, hogy ha lesz ott a saját szagából, akkor nem lesz ideges.
Es Ésmég annyit tennék hozzá, hogy van Facebookon egy "Hörcsög imádók :)" nevű csoport, örülnék, ha csatlakoznál hozzánk. Nagyon szép helyen van a hörcsögöd, látszik, hogy szerető gazdija vagy, és az ilyen hörcsögbarátokat szívesen fogadjuk ott. :)
Be szoktam neki tenni a házikóját, de csak a rács érdekli :(
Már benne vagyok a Hörcsög Imádókban, jó csoport, a tartáshoz sok infó van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!