Mi a baja a hörimnek? Miért csontváz?
Szia!
Ne félj, nem rontottál el semmit! A hörid csak megöregedett! Sajnos csak ilyen kevés idő adatik meg nekik. Mindig gondolj rá szeretettel! <3
Ne legyen több 27-28 foknál,mert eleve 25 fokig ÉRZIK JÓL magukat,de + 2-3 fokot még bírnak.Legyen jó nagy helye(az én hörimnek 3 emeletes háza van.Mindig friss vize és friss tápláléka (magkeverék,gyümölcs ,zöldség) legyen,a pisis részét az alomnak ilyenkor gyakrabban cseréld a meleg miatt.Legyen bent neki elegendő játék+KERÉK.
Ha a fent leírtak szerint tartod a höridet,akkor még néhány opció:
Hörcsögbetegségek:
Izomelfajulás:Oka:e-vitamin hiányTünete:leépülés,kevesebb mozgás
Hasmenés:Nézd meg az ürülékét,nincs e hasmenése.Ok:nem megfelelő táplálás
Lehet bélférge:A belső élősködők közül a végbélben élő, hengeres testű és a vékonybélben élő lapos, több ízből álló férget kell megemlíteni, melyek nyugtalanítják a hörcsögöt, hasmenést, súlycsökkenést okozhatnak. Kezelésük a takarmányba keverhető tetramizol vagy levamizollal történhet.
Tünet:lefogyás,leépülés,hasmenés(is lehet)
Ha a fent leírt betegségek egyikében gyanakszol,azonnal ÁLLATORVOS,mert mindegyik halálos lehet.
De lehet hogy egyszerűen csak idős.Bár ha nincs két éves nem mondanám annak.Inkább a középkor vége felé halad.
Nyugodtan lehet még hörcsögöd,nem biztos ,hogy Te rontottál el valamit,gondold át amiket leírtam(legfelül) ha mindegyiket úgy csináltad szinte biztos hogy nem vagy hibás.A magkeveréket mindig tapasztalt,megbízható ÁLLATKERESKEDÉSBEN vásárold(igen,van ilyen állatkereskedés).
Remélem ezután sem fejezed be a höritartást,hiszen nagyon édes,hálás kis állatok.
Remélem segítettem,írd meg a fejleményeket.
Az vagyok ,aki olyan sokat írt:)
Valószínű elég volt neki a zöldségekből a víz:)
Az enyém is ritkán iszik az itatóból
De azért hagyd bent neki,hátha néha-néha iszogat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!