Jó lenne egy kutya társasága a nyuszimnak?
nekem is volt nyuszim, elég jól megvolt a kutyákkal, főleg a jack-el aki majdnem akkora volt mint ő. :) egyedül nem mertem őket sose hagyni, mert féltem h a kutya bántja a nyuszit és egy kicsit fordítva is. A kommunikációs meglepően jó volt köztük.
A nyuszi sajnos elszökött :(
ne vegyél akkor nyulat.
vagy nem tartasz,vagy ha tartasz akkor már megfelelően, nem kínozva tarts.. szóval ha még nincs meg,akkor ne vegyél.
egy kutya nem elég neki,ugyanúgy magányos lesz. még egy nyuszi kell. amúgy sem vagyok annak a párja,hogy engedjük össze a kutyát/macskát a kisemlőseinkkel. lehet jól viselkedik amikor ott vagyunk, de bármikor lehet végzetes kimenetelű dolog a vége.. egyik ismerősöm azt hitte,hogy a macskája milyen jól elvan a nyúllal..hát egyik alkalommal levadászta a nyulat.. kutyánál is lehet ilyen. persze tudom, nem törvényszerű, de én nem kockáztatnék inkább.
Bizony, vagy ne vegyél nyulat vagy kettőt vegyél.
A kutya és a nyúl jól kijöhet egymással, de felügyelet nélkül soha nem szabad őket együtt hagyni, mert minden előjel nélkül végzetes lehet. Amúgy sem ér semmit a társaság szempontjából. Nyuszinak csak és kizárólag nyuszi lehet a társa, semelyik más fajjal nem elégíti ki a társasági igényeit, mert azok eltérőek. A kutya képes elfogadni más embert vagy akár állatot társnak, a nyúl nem. Ezért tiltja törvény a jobb országokban a nyulak egyedül tartását, állatkínzásnak minősül - még ha Magyarországon sokan azt is állítják, szakértők is, hogy a nyuszi elvan egyedül. Tévhit.
Főleg amúgy ha kint tartanád.. télen egymáshoz bújva melegednek, egyedül egy nyuszi könnyen megfagyhat.
Nem, nem untam meg!
És kivéve az utolsó választ, köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!