Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Jó lenne egy kutya társasága...

Jó lenne egy kutya társasága a nyuszimnak?

Figyelt kérdés
Lesz egy nyuszim, és egyedül lesz. Olvastam, hogy nem tesz jót nekik, ha nincs mellettük még egy nyuszi. Van egy törpe schnauzerem, és vele már a tenyésztőnél is jóban volt a nyuszika. Lehetséges, hogy a nyuszi a kutyust társnak elfogadja? Kommunikáció szempontjából a testbeszéd eltér, de attól még segít a nyuszinak, még ha nem is annyira, mintha egy társ lenne mellette?

2016. jún. 22. 19:15
 1/10 anonim válasza:
Volt nekem is egy nyuszim es egy kutyam is. Latszolag jol elvoltak. Egyutt aludtak a kutya agyaban stb. Majd egyszer kettesben maradtak otthon es a kutyam elharapta a nyuszi nyakat. Pedig csak egy palotapincsi. Sajnos az osztoneikben van ez.
2016. jún. 22. 19:27
 2/10 anonim ***** válasza:
Szerintem ne próbáld ki.A nyuszi és a kutyus nagyon különböző állatok.Meghát nem hiszem hogy egy kutya olyan társa lehet egy nyuszinak mint egy másik nyuszi.( Bocsi ha hülyén fogalmaztam)
2016. jún. 22. 19:41
 3/10 anonim ***** válasza:

nekem is volt nyuszim, elég jól megvolt a kutyákkal, főleg a jack-el aki majdnem akkora volt mint ő. :) egyedül nem mertem őket sose hagyni, mert féltem h a kutya bántja a nyuszit és egy kicsit fordítva is. A kommunikációs meglepően jó volt köztük.

A nyuszi sajnos elszökött :(

2016. jún. 22. 19:42
 4/10 A kérdező kommentje:
én a nyuszit kint tartanám, szóval csak legelőn találkoznának, bent nem nagyon.
2016. jún. 22. 20:02
 5/10 anonim ***** válasza:
Legyen két nyulad, a fajtárs kötelező. Ne kínozz állatot saját szórakoztatásodra. Ha nem fér bele két nyúl (alig van különbség árban a tartásban egy nyuszihoz képest), egyet se vegyél.
2016. jún. 22. 20:28
 6/10 anonim ***** válasza:

ne vegyél akkor nyulat.

vagy nem tartasz,vagy ha tartasz akkor már megfelelően, nem kínozva tarts.. szóval ha még nincs meg,akkor ne vegyél.

egy kutya nem elég neki,ugyanúgy magányos lesz. még egy nyuszi kell. amúgy sem vagyok annak a párja,hogy engedjük össze a kutyát/macskát a kisemlőseinkkel. lehet jól viselkedik amikor ott vagyunk, de bármikor lehet végzetes kimenetelű dolog a vége.. egyik ismerősöm azt hitte,hogy a macskája milyen jól elvan a nyúllal..hát egyik alkalommal levadászta a nyulat.. kutyánál is lehet ilyen. persze tudom, nem törvényszerű, de én nem kockáztatnék inkább.

2016. jún. 22. 21:20
 7/10 anonim ***** válasza:

Bizony, vagy ne vegyél nyulat vagy kettőt vegyél.

A kutya és a nyúl jól kijöhet egymással, de felügyelet nélkül soha nem szabad őket együtt hagyni, mert minden előjel nélkül végzetes lehet. Amúgy sem ér semmit a társaság szempontjából. Nyuszinak csak és kizárólag nyuszi lehet a társa, semelyik más fajjal nem elégíti ki a társasági igényeit, mert azok eltérőek. A kutya képes elfogadni más embert vagy akár állatot társnak, a nyúl nem. Ezért tiltja törvény a jobb országokban a nyulak egyedül tartását, állatkínzásnak minősül - még ha Magyarországon sokan azt is állítják, szakértők is, hogy a nyuszi elvan egyedül. Tévhit.

Főleg amúgy ha kint tartanád.. télen egymáshoz bújva melegednek, egyedül egy nyuszi könnyen megfagyhat.

2016. jún. 22. 22:07
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
A kutyát már meguntad, mi?
2016. jún. 22. 22:40
 9/10 A kérdező kommentje:

Nem, nem untam meg!

És kivéve az utolsó választ, köszönöm a segítséget!

2016. jún. 23. 10:11
 10/10 anonim ***** válasza:
Szóval nem untad meg. De azt ugye tudod, hogy ha új kis kedvenc lép a képbe, a ráfordított rengeteg időt a kutyádtól fogod elvenni?
2016. jún. 24. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!