Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mivel tudnám foglalkoztatni a...

Mivel tudnám foglalkoztatni a törpenyuszimat? Vannak játékai (jutalomfalatadagoló labda, fa henger csengővel)

Figyelt kérdés

#Törpenyuszit #hogy tudnék foglalkoztatni?
2016. jún. 21. 18:52
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Egy baj van.Amíg kicsi az ,,új'' nyuszi nem tudom hogy fiú vagy lány-e.

Meg az is baj hogy az a tenyésztő akitől Muszit( a nyuszim neve) vettem csak húsvétkor van ott.

2016. jún. 22. 12:49
 12/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.A baj az hogy akitől vettük Muszit(a nyuszim neve) az csak húsvétkor árulja őket.Honnan tudnék még venni?( azt hallottam hogy kisállatkereskedésekből nem jó nyuszit venni)
2016. jún. 22. 13:02
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Rengeteg tenyésztő van az országban, nézz körbe. Milyen fajtát szeretnél?

A nyúlmentést is ajánlom, tőlük ingyen is hozhatsz nyuszit, akár ivartalanítottat is. Facebookon megtalálod őket.

A méretbeli különbség nem számít, nekem az óriás- és a törpenyúl is boldogan él együtt. A kor sem mindig számít, de általában egyszerűbb, ha nagyjából egy idősek.

Ami tényleg nagyon fontos, hogyha ellenkező neműek, akkor a bakot mindenképp ivartalaníttatni kell, a nőstényt nem muszáj, de célszerű. Ha egyneműek, akkor pedig csak nőstények lehetnek, mert 2 bakot tilos együtt tartani, meg is ölhetik egymást.

Aki meg csak húsvétkor árul nyulat, nem lehet valami jó tenyésztő... Ponthogy húsvétkor nem igazán kellene nyulat árulni. És mi az, hogy kicsiként nem lehet megállapítani a nemet? 6-8 hetes koráig amúgy sem hozhatod el, addig meg bőven meg lehet mondani a nemét, már 1 hetesen is. Csak hozzáértő személy kell. De nem feltétlenül kell kisnyulat választanod, ha idősebb, az sem baj, sőt jobb, ha a tied 3 éves (ha jól emlékszem).

2016. jún. 22. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!