Mekkora ketrec az, amit már nem rág a hörcsög?
Van egy aranyhörcsögöm és egyelőre az unokatesómtól kapott ketrecben lakik. Ezt 57 cm hosszúnak mértem. Mindig rágja a hörcsög, pedig gyakran ki van véve, hatalmas futókereket is kapott.
Ha nagyobb lesz az állat vennék egy nagyobb ketrecet. Néztem 100 cm-eset is. De az már nyúlnak van. Nem
kényelmetlen az egy hörcsögnek? Nem túl magas a széle és nem túl nagy a rácstávolság?
Hörcsög ketrec néven én nagyon kis ketreceket találtam csak a neten.
Néztem terráriumot is neki Jófogáson, de az nem játszik, mert kocsim nincs és a szomszéd kerületbe való átszállításért az ár felét képes volt az eladó elkérni.
Milyen tapasztalatotok van? 100 cm-es ketrecben jól érzi magát egy aranyhörcsög, nem rágdos?
Dehogy, ha te magad készíted el, 10.000 alatt van. (Az én kétszintes fa-üveg hörilakosztályom kb. 4500 Ft volt.) Olcsóbb, mint egy olyan ketrecet venni, mint a képen. Ami ráadásul nem is túl jó a hörcsögnek. Ha már venni akarsz, inkább tényleg terráriumfélét és oldd meg a szállítást. Jobban jársz te is és a hörcsög is - minden szempontból.
De a legjobban akkor járnál, ha valamit átépítenél a hörcsögnek vagy ha nem is átépíteni, akkor alapanyagot venni és készíteni egy kecót neki. Nem kell hozzá semmi barkácstudás.
hiába írják le többen is észérvekkel,hogy ketrecet miért ne vegyél,csak azért is arra akarsz beruházni? rágni fogja, lenyeli a festéket róla és a fogainak is rosszat tesz a fém rágása. nem értem miért vagy mégis mellette? egy terrárium kb ugyanannyiban jön ki és sokkal praktikusabb. :) de tényleg át is lehet alakítani bútorokat. én külföldön élek és itt már szinte csak ilyen megoldásokkal találkozni .
azért a ketrecért amit linkeltél egy forintot nem érdemes kiadni szerintem. de felőlem vedd meg,csak akkor nem értem miért tetted fel a kérdést,hogyha már úgyis eldöntötted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!