Hogyan tarthatnék hörcsögöt macska mellett? Hogyan lehetne biztonságosan hörcsögöt tartani ugy, hogy a macska biztosan ne bánthassa a hörit?
A höri olyan szobában legyen, ahova a macska nem mehet be, és akkor se ereszd úgy szabadon járkálni, ha nem vagy ott. (Nekem van mindkettő, a szobám ajtaját kulcsra szoktam zárni, mert a macska nagyon jól bánik a kilinccsel:))
Én tolóajtós terráriumot használok. A ketrecnél és az akváriumnál is sokkal jobb! (Bár nekem dzsungi van, annak a terráriuma 85*35, aranynak 100*50-est rendeznék be, az viszont terráriumhoz már elég nagy, szóval abban az esetben inkább mégis ketrecet választanék.)
szerintem terrárium a legbiztonságosabb ,aminek a tetején rács van rögzítve.
a höri sem tud megszökni és a cica sem tud bejutni.
de ezenfelül is szükséges,hogy a macska ne járjon be abba a szobába,ahol a hörcsög van. ez a hörinek is stressz lenne,ráadásul a macska is vérszemet kapna.
úgyhogy óvatosan .
a ketrecet nem javaslom,abból könnyebben ki lehet szökni, ráadásul a macska is be tud piszkálni.
dzsunginak 60*40es a minimum alapterület, aranynak 80*40cm. de természetesen minél nagyobb,annál jobb. egy 100*50cm-es lenne a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!