Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » SOS! Hogyan kezeljem a hörcsög...

SOS! Hogyan kezeljem a hörcsög tályogot?

Figyelt kérdés
A hörcsögömnek szemgyulladása volt. Kezeltem neki kamilla teával, cickafark teával, szemcseppel, de nem múlt el. Nemrég tályog kezdett nőni a szeme alatt, ami sajnos elég nagy lett. Most úgy tűnik, az egyik kifakadt neki, gennyes váladék jön belőle, és vakargatja is. Állatorvoshoz hétfőn tudom legközelebb vinni. Mit tehetnék addig is, hogy ne fertőződjön el? Ha Neumagnol fertőtlenítő-oldattal borogatnám, az segítene?

2016. ápr. 29. 22:05
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Langyos vizes borogatást kipróbálom, hátha segít. Az alommal is majd kísérletezgetek. Köszi a segítséget!
2016. ápr. 29. 23:23
 12/17 anonim ***** válasza:

A legjobb az lenne, ha hétfőig Meloxydilt kapna, de nyilván nem fogsz hozzájutni szombaton már sehol, mert még a patikák is bezártak. Hamarabb kellett volna orvoshoz menni még a sok házi módszer előtt. A tályog miatt meg is halhat az állat, egyébként iszonyatosan fáj, csak lévén tünerejtő zsákmányállat, ebből semmit se mutat... Mindenképp kisállat szakorvoshoz vidd, de sok jóra ne számíts. Valószínűleg elő fog kerülni szike, injekciók és elkölthetsz több ezret a kezelésére, ha nem azzal kezdik, hogy altasd el.

Ha ennél jobb ellátást szeretnél, akkor keresd meg Dr Pazár Pétert az Exopetben vagy az állatorvosi egyetemen, ő talán tud érdemben segíteni még a rosszabb helyzetben is.

Legközelebb pedig szemgyulladással is orvoshoz kellene menni, mert csak ront rajta, ha te próbálod kikezelgetni.

2016. ápr. 30. 16:45
 13/17 A kérdező kommentje:

Köszi neked is a választ, tényleg nem kellett volna ezekkel kísérletezni, de korábban egy másik hörcsögömnek már elmulasztotta a kamillázás a szemgyulladását. Bár neki nem volt ilyen súlyos.

Holnap viszem állatorvoshoz, remélem a legjobbakat.

2016. máj. 1. 11:14
 14/17 A kérdező kommentje:
Közben megoldódott a dolog, leírom okulásul, hátha valaki később olvassa. Voltam állatorvosnál, kinyomkodta a tályogot, rengeteg genny jött belőle. Adott antibiotikumot, amit majd adnom kell neki. Az orvos is mondta, jobb lett volna ha hamarabb elviszem. Valóban, sok szenvedéstől kímélhettem volna meg őt is, ha már korábban ki lesz kezelve. Most szerencsés véget ért a dolog, de másnak azt ajánlom, ha bármi kisebb baja is van az állatnak, vigye hozzá értő orvoshoz, nem nagy költség (nekem most gyógyszerrel együtt 2000 ft körül volt) és az állatnak is sokkal jobb lesz.
2016. máj. 2. 16:35
 15/17 anonim ***** válasza:
Jobbulást a kis vacaknak! És igen, szemes bajokkal szinte azonnal orvoshoz kell menni!
2016. máj. 2. 22:30
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszi a nevében is :) Lenne még egy kérdésem: kicsit össze van még ragadva a szeme, és néha megye bele forgács is, magának ugyan tisztogatja, de szerintem jó lenne megtörölgetni néha. Sima langyos vizes vattapamacs lenne a jobb vagy kamillás tea?
2016. máj. 3. 14:58
 17/17 anonim válasza:
Szia! Mi történt a hörcsögöddel utána? - ha nem indiszkrét. És köszi, hogy megosztottad ezeket.
2022. dec. 20. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!