Egy hörcsögöt milyen gyakran kell takarítani?
Én akkor szoktam amikor már elviselhetetlen a szaga.(:
Neki is megkönnyebbülés és nekem is.(:
Attól függ: mekkora a ketrec / terrárium és arany vagy törpe.
Általánosságban azt mondanám, hetente, de te látod, mennyi kosz gyűlt fel és van-e szaga (ha már látszik a kosz és van szaga, akkor már késő:( ) - meg hát ebben nincsenek benne a napi dolgok: ha megjelöl valamilyen játékot (kereket, odút stb), wc sarkot, homokfürdőt gyakrabban is kell, akár naponta.
Nekem a dzsungim 85*35-ös terráriumát elég két hetente teljesen áttakarítani, de a wc sarkot, homokfürdőt általában hetente 2X. Néha akár naponta megjelöl bizonyos tárgyakat (pl. kereket, csövet), akkor azt naponta, de pár nap után rá szokott unni, és akkor hetekig nem kell külön:). Én a tiszta forgácsból meg szoktam őrizni teljes takarításkor is valamennyit, hogy legyen azért ismerős szagminta - bár a berendezési tárgyak között sok a fa, azon úgyis megvan.
Régen, amikor felelőtlen 8-9 éves állattartó, de akár mondhatni állatkínzó voltam és egy 40x30-as ketrecben volt a hörcsögöm, akkor kb. 2-3 hetente takarítottam, amikor már elég büdös volt.
Felnőtt fejjel hörcsögbarát körülmények között tartom a hörcsögöm, 160x80-as hörcsögbirodalma van és a forgácsréteg is 25 cm vastag (így tud ugye járatokat ásni, mint a vadonban és sokkal jobban érzi magát). No ezt az egészet utoljára januárban takarítottam ki, de semmi szaga nincs még mindig, és valóban nem is koszos, lehet látni a forgácson, nincs pisi-kaki sehol, kivéve egy kb. 15x15 centis sarkot, ahová ürít.Ezt a kicsi sarkot fél perc alatt minden nap vagy legkésőbb minden 2. nap kilapátolom. Csak és kizárólag ide végzi a dolgát, így a többi részt szinte egyáltalán nem is szükséges takarítani. Persze azért hétvégén tervezem kicserélni a teljes almot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!