Egér az erkélyen? Mit tudok vele csinálni?
Nagyon szeretem az állatokat, nem akarom, hogy meghaljanak.. De ezek szerint nem nagyon van más választásom. Mondjuk még egérfogóm sincs, panelházban nincs ilyesmire felkészülve az ember.. Ez nem hiányzott így húsvét előtt.
Viszont, biztosan nincs olyan egérfogó, amiben nem hal meg az egérke? Gyerekkoromból rémlik, hogy még a nagypapám csinált egyet, ami élve fogta el az egereket, "bezárta" őket egy dobozkába. Ilyesmit nem lehet kapni?
törj félbe egy diót. támassz ki egy befőttesüveget vele, ugy hogy be tudjon mászni és elkezdje enni a diót, akkor a dió kicsuszik az üveg alol az egérke pedig bennemarad az üvegben. még az elején egy táblát tegyél alá. ezzel fel tudod emelni, és kiviszed vmi rétre mezőre iylesmire...
Ha nem érted hogy gondolom a csapdát szólj, és csinálok képet neked :)
Szia, szerintem se öld meg őket! Olyan kis aranyosak, akár kártevők, akár nem.
Itt egy működő megoldás, szerintem ha egy átlagos család vagytok, akkor van otthon hozzá minden. Mi ezt használjuk, és kiválóan működik. Vastagabb műanyag dosszié kell hozzá, de látni fogod.
http://www.youtube.com/watch?v=Fwd-oJevpw8&feature=player_em..
Majd írj, hogy mi lett velük.
2.ik válaszoló vagyok:)
Azért most megnyugodtam, hogy nem csak én próbálok egéréletet menteni:D eddig midnenki hülyének nézett érte :))
A videó amit linkeltek jónak tűnik, ki fogom próbálni. viszont a befőttesüveg meg vonalzós dolog...hát akik náliunk laktak egerek azok simán kiugrottak egy perc
aalatt ilyesmi csapdákból az nem tűnik biztosnak :)
Köszönöm a válaszokat!
Aki a videót linkelte, mi tartja bent az egereket? Nem nagyon látom a videón, hogy hogyan is működik és magamtól nem tudom kitaláni sajnos, abszolút "műszaki" antitalentum vagyok:(
De lehet, hogy befőttesüveggel fogok próbálkozni először:)
legrosszabb esetben fogj egy kisebb lavórt, borítsd rá, persze csak óvatosan, nehogy baja legyen, és egy könyvet vagy valamit csúsztass az egész alá, így fel tudod emelni... aztán irány egy befőttesüveg vagy amit szeretnél :)
Nekünk is voltak, amikor elszöktek, anyu simán összefogdosta őket - bár azért egy házikedvencként tartott és egy vadon élő egér más tészta...
A vonalzós-csalis válaszolónak igaza van, az jó ötlet, volt barátom, aki falun lakott, kis vödör volt kukának kinevezve és ha este szalonnát, kolbászbőrt hagyott benne, reggelre mindig volt egy-két egérke a vödörben :D
Sok sikert a fogócskához :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!