A nyuszikat el lehet vinni sétáltatni? Ha igen akkor hova lehet őket sétálni vinni (pl. park)? És mire kell figyelni nagyon figyelni?
Okoskodó és értelmetlen hülye kérdésektől kíméljetek meg.
A rendes válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm.
de elvinni se tudom mert nincs szállító ketrece meg mivel 13
éves vagyok így nem is mehetek el nagyon sehova
Én is láttam már nyuszit sétáltatókat, és igen, lehet sétáltatni. Találkoztam már velük füves területen is, de belvárosi utcákban is. Nagyon kell rá vigyázni, ha kivinnéd, kerülni a kutyásokat, autókat.
De szerintem egy nyuszinak nem túl nagy öröm pórázon sétálni egy számára idegen, zajos helyen, ismeretlen emberekkel találkozni. Ezek az állatok elég félősek, nem bírják a stresszt, ha lehet így mondani. Jobban járnál, ha nem vinnéd ki az utcára, ha pl van kertetek, ott biztos jobban érezné magát. :)
"Hogyan sétáltassuk nyuszinkat?
A kérdésre a válasz: leginkább sehogy. Bár ma már rengeteg helyen kapható nyúlpóráz is, a nyusziknak nincs szükségük sétára, csak fölösleges sokk, mozgásigényüket nem elégíti ki. Nekik viszonylag nagy hely kell, ahol szabadon futkározhatnak, ahogy és amerre kedvük tartja. Ha nincs kertünk, ahol valamekkora részt elkeríthetünk erre a célra, akkor a lakásban engedjük rohangálni. A nyúlsétaltatás nemhogy csak hasztalan, de még veszélyes is. Hogy miért? A nyulaknak zsákmányállat révén veszély érzékelésekor az első reakciójuk a menekülés. Ha meglátnak valami ijesztőt, jön egy ismeretlen szag vagy egy hang, amit mi, emberek, gyakran egyáltalán nem veszünk észre, könnyen megijedhet és pánikba esve rohanni kezdhet, ám ekkor a póráz egy hirtelen, erős rántással megállítja. Ennek a következménye zúzódás, csonttörés s akár nyaktörés lehet, hiszen a nyulaknak különösen vékony, gyenge csontozatuk van, a testsúlyuknak csupán 6 %-át teszi. Összehasonlításképp egy macskánál ez már 10 %. Ezenkívül a az igazi halálfélelem nem is a menekülést kiváltó tényezőtől következik be, hanem a póráz visszaránátásnak érzékelése pillanatában. Ezért tehát ne sétáltassuk nyuszinkat pórázon, hanem alakítsunk ki neki egy kifutót, ahol kedvére, szabadon kielégítheti mozgásigényét."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!