Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Egy héten/np hányszor veszed...

Egy héten/np hányszor veszed ki a tengerimalacodat futni?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 2. 18:51
 1/6 anonim ***** válasza:
73%

Szia! A tengerimalac az egyetlen olyan ketrecben tartott állatka, aki nagyon imád ketrecben lenni. Vedd ki a helyéről és hagyd nyitva az ajtót. Meglátod, akkor érzi magát biztonságban, ha bent van és visszamegy magától a helyére afutás helyett. A tenderimalac csak menekülés miatt fut, de nem igényli a futást. Nagyon jól elvan magának a ketrecben. Neki a rágás a lételeme, ő egész életén át csak rágna- és rágna.

Répa - saláta és főleg! uborka. A nyúltáp is nagyon jó. Füvet ne, mert bélcsavarodást kap, K betűvel kezdődő cuccokat - karalábé, káposzta stb..ne adj neki mert megbetegszik.

De ha téged megnyugtat akkor vedd ki néha futni - mondjuk hetente egyszer.

A mi tengerimalacunk 7 éves.

2010. ápr. 2. 19:02
 2/6 anonim ***** válasza:

K-val kezdődő dolgokat ne. Uborkát igen. Akkor én leírom: Kígyóuborka :DDDD

Na jó, nem akartam kötözködni, csak tényleg megmosolyogtatott.

Egyébként az első válaszoló nagyon jól írta, valóban nem kell őket "futtatni". Kicsit kiveheted, hogy környezetváltozásban is legyen része és érjék új ingerek, de ha nagyon megrémíti őt, akkor a nyugodt és hosszú élet érdekében inkább hagyd nyugton az ő kis helyén.

2010. ápr. 2. 19:16
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem teljesen értek 1et az előttem válaszolókkal. Szerintem a tengerimalacoknál is egyéni melyik csücsül szívesen a ketrecében, és melyik rohangászik. Az én malackáim már alig várják, hogy nyissam a ketrecajtót és már szaladnak is kifele. Ezért én amikor csak tehetem kieresztem őket szaladni. A szobámban futhatnak merrt olyanná alakítottam, hogy nem tudnak megszökni, a szekrény mögé bújni vagy bármi rosszat tenni. Aztán mikor megunják többnyire maguktól visszamennek a helyükre.
2010. ápr. 2. 22:21
 4/6 anonim válasza:

Egyet értek az utolsó válaszolóval.

Nekem is voltak malackáim és nagyon szerettek kint szaladgálni :)

Szerintem minden nap engedd ki. Nem baj, ha csak egy kicsit.

2010. ápr. 3. 09:19
 5/6 anonim ***** válasza:
Én sem értek egyet az első két válaszolóval! A malacot igen is ki kell venni! Akkor mégis hogy vezesse le a mozgásigényét? Neki nem lehet kereket berakni, mint egy hörcsögnek, hogy azon vezesse le, márpedig mozogni a malacoknak is kell! Sőt, minden ketrecben tartott kisállatnak! Én a hörcsögömet is ki szoktam tenni a földre a szobába futkosni, kell a változatosság! Úgyhogy nyugodtan vedd csak ki, hidd el, nagyon fogja élvezni. Arról nem is beszélve, hogy ha ketrecen kívül van, új szagokkal ismerkedik meg, amit ugye a saját ketrecében ülve egész nap, heteken hónapokon keresztül nem tud megtenni, ezáltal kicsit feldobódik az unalmas kis élete, ha kint lehet a ketrecén kívül is. Én az enyémet naponta kivettem, több órára. Amikor itthon voltam, többet volt kint, mint a helyén, és sokkal jobban érezte magát, úgyhogy vedd csak ki, szívesen fogja venni.
2010. ápr. 3. 13:11
 6/6 A kérdező kommentje:

Igazából én ssem értek egyet azzal, hogy szeret e ketrecében lenni, már melyik állat szeretne bezárva élni??

Ki szoktam venni, ha tudom minden nap , de van amikor nem tudom mindig, és ők is élvezik, kíváncsiskodnak, élvezik a sok kis szűkebb helyet, meg a nagy teret, és mennek felfedezni.

Ennek a kérdésnek az lett volna a célja,hogy összehasonlíítsam más gazdik szokásával az enyémet, de mind1.

Köszi a válaszokat!!

2010. ápr. 3. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!