Igaz az hogy, az elárvult kisnyulaknak jó tejbótlóként, ha tehéntejbe rakunk fözőtejszínt, tojássárgáját és szőlőcukrot?
Eszerint mesterséges táplálásnál nem alkalmazható tehéntej.
#7 A 8-ból 4 nagyon szép arány, ez is ritka!
A gond a macskatápszer. Nyilván nem erre van szükségük, ezért hiába szoptak rendesen, nem volt elég az életben maradáshoz.
Egyébként minél később kényszerülnek a mesterséges nevelésre, annál nagyobb az esélyük a túlélésre.
De hisz kaptál választ az eredeti kérdésre. A 6-os válaszoló linkjében is ott áll:
"Egy kevésbé jó, de elfogadható megoldás, ha egy deciliternyi magas zsírtartalmú tejbe teszünk egy tojássárgáját, két evőkanál főzőtejszínt és egy darab szőlőcukrot, majd ezt felmelegítjük és jól összekeverjük."
Én is ezt mondtam, hogy elmegy, de nem túl jó, van jobb is. És szintén ugyanez az oldal ír hasonló módsz
ert, mint amit én is mondtam, ami jobb a kérdésedben szereplő tejpótléknál. Ez így hangzik:
"Nagyjából egyforma mennyiségű macska tejpótló port, RodiCare akuttat (vagy a felsorolt teák valamelyikét) és meleg, de nem forró vizet összekeverünk, majd hozzáadunk 1-2 csepp olajat. Gyenge vagy újszülött fiókák esetében ehhez jön még egy kevés colostrum. A felfúvódásra, puffadásra hajlamos kisnyusziknál a RodiCare akut mennyiségét megnövelhetjük és/vagy adhatunk hozzá Imogast vagy Sab Simplexet."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!