Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mit lehet a nyuszimmal csináln...

Mit lehet a nyuszimmal csinálni? Borzasztó idegesítő szokása van

Figyelt kérdés
Törpenyuszim van, ketrecbe tartom. Egy négy fiókos szekrény tetején, vagyis 1 méter magason kb, az ágyamtól nem messze. Nyuszim 2 éves, és az új eszméletlen szokása, hogy ugrálva pisil. Nos tegnap reggel 7 órakkor arra ébredtem, hogy egy adagot kaptam a fejemre, hát mit ne mondjak nagyon ideges lettem. Jobb ébresztőt jobban díjjaztam volna. Na, de ez csak egyszeri eset volt. Minden nap a falon csattan a pisi, és folyik le a festéken (ami piros) és kimarja, és fehér foltokat hagy maga után. Mit lehetne vele csinálni, hogy ezt abbahagyja, sehova nem tudom máshova rakni, mindenképp kipisil a ketrecből.

2016. jan. 23. 21:24
 1/8 anonim ***** válasza:
Ivartalaníttasd
2016. jan. 23. 21:38
 2/8 anonim ***** válasza:

Ivarérett lett, és jelöl

Az ivartalanítás megoldja

Sokkal nagyobb probléma, hogy miért egy szekrény tetején van szerencsétlen állat. Így hogyan engeded ki? Vagy az egész életét a ketrecbe zárva tölti?

Továbbá mekkora ketrecben van? Nehéz elképzelni, hogy a minimum 50*100-as ketrec felfér a szekrény tetejére...

2016. jan. 23. 21:39
 3/8 A kérdező kommentje:

Több órát kint van a nyuszi, kint ugrál délutántól alvásig.

És nyúl ketrecbe van, nem kínzom. A fressnapfbe vettem azt a nagy ketrecet neki még. Két itatója van bent, és két búvóhelye, és még sok helye van ugrálni, szóval nincs rosszul tartva.

2016. jan. 23. 21:46
 4/8 anonim ***** válasza:

A nyúlketrec a nyulaknak kínzás. legalább 3-4 négyzetméter hely kell egy nyuszinak és mellette napi 5-6-7-x óra kiengedés, hogy egy minimumszinten kielégíthesse mozgásigényét.

Nyúlnak megfelelő ketrec:

[link]

Egyébként pedig ivartalanítás a megoldás. A nyusziknál ez egy teljesen normális jelenség, így jelölnek néha.

2016. jan. 23. 22:01
 5/8 anonim ***** válasza:
Tedd a ketrecet a földre, és ivartalanításon is gondolkozz el. Nem direkt csinálja, a hormonjai hajtják.
2016. jan. 23. 22:28
 6/8 anonim ***** válasza:
Ivartalanítás. Nekünk volt egy fiú nyulunk aki konkrétan szembelőtt a pisivel amikor etettük. Ugrás közben fordult egyet és a szemünk közé... Ivartalanítás nélkül szerintem elég nehéz nyulat kedvencként tartani.
2016. jan. 23. 22:28
 7/8 anonim ***** válasza:
26%
Pörköltet. :D
2016. jan. 23. 22:39
 8/8 anonim ***** válasza:
31%

hulyeseg hogy most lett ivarerett.

egy bak nyuszi mar akar 12 hetesen is ivareret lehet de alt 5-6 honapos kor.

ivartalanitassal nagy esellyel megoldodik a gond :)

2016. márc. 16. 23:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!