Mit lehet a nyuszimmal csinálni? Borzasztó idegesítő
szokása van
Figyelt kérdés
Törpenyuszim van, ketrecbe tartom. Egy négy fiókos szekrény tetején, vagyis 1 méter magason kb, az ágyamtól nem messze. Nyuszim 2 éves, és az új eszméletlen szokása, hogy ugrálva pisil. Nos tegnap reggel 7 órakkor arra ébredtem, hogy egy adagot kaptam a fejemre, hát mit ne mondjak nagyon ideges lettem. Jobb ébresztőt jobban díjjaztam volna. Na, de ez csak egyszeri eset volt. Minden nap a falon csattan a pisi, és folyik le a festéken (ami piros) és kimarja, és fehér foltokat hagy maga után. Mit lehetne vele csinálni, hogy ezt abbahagyja, sehova nem tudom máshova rakni, mindenképp kipisil a ketrecből.
Sokkal nagyobb probléma, hogy miért egy szekrény tetején van szerencsétlen állat. Így hogyan engeded ki? Vagy az egész életét a ketrecbe zárva tölti?
Továbbá mekkora ketrecben van? Nehéz elképzelni, hogy a minimum 50*100-as ketrec felfér a szekrény tetejére...
2016. jan. 23. 21:39
3/8 A kérdező kommentje:
Több órát kint van a nyuszi, kint ugrál délutántól alvásig.
És nyúl ketrecbe van, nem kínzom. A fressnapfbe vettem azt a nagy ketrecet neki még. Két itatója van bent, és két búvóhelye, és még sok helye van ugrálni, szóval nincs rosszul tartva.
2016. jan. 23. 21:46
4/8 anonim válasza:
A nyúlketrec a nyulaknak kínzás. legalább 3-4 négyzetméter hely kell egy nyuszinak és mellette napi 5-6-7-x óra kiengedés, hogy egy minimumszinten kielégíthesse mozgásigényét.
Egyébként pedig ivartalanítás a megoldás. A nyusziknál ez egy teljesen normális jelenség, így jelölnek néha.
2016. jan. 23. 22:01
5/8 anonim válasza:
Tedd a ketrecet a földre, és ivartalanításon is gondolkozz el. Nem direkt csinálja, a hormonjai hajtják.
2016. jan. 23. 22:28
6/8 anonim válasza:
Ivartalanítás. Nekünk volt egy fiú nyulunk aki konkrétan szembelőtt a pisivel amikor etettük. Ugrás közben fordult egyet és a szemünk közé... Ivartalanítás nélkül szerintem elég nehéz nyulat kedvencként tartani.
2016. jan. 23. 22:28
7/8 anonim válasza:
Pörköltet. :D
2016. jan. 23. 22:39
8/8 anonim válasza:
hulyeseg hogy most lett ivarerett.
egy bak nyuszi mar akar 12 hetesen is ivareret lehet de alt 5-6 honapos kor.
ivartalanitassal nagy esellyel megoldodik a gond :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!