Kijönnek egymással?
Nekem annó volt két nőstény hörcsim, tenyésztőtől vettem őket, alomtesók voltak. Picinek együtt voltak tartva pár napig, amíg nem tudtam keríteni másik ketrecet. Különtettem őket, erre hallom, hogy megy a csipogás, sírás, nem ettek semmit, csak gubbasztottak a sarokban. Kíváncsiságból megint összeraktam őket egy ketrecbe, összebújtak, és szinte rögtön megszűnt a sivalkodás és a depi. Én sem értettem, azóta sem értem, és azóta sem voltak olyan tünemény hörcsögjeim, mint az a kettő. :) Sosem bunyóztak, sosem volt konfliktus, sülve-főve együtt voltak. Ha kivettem az egyiket, a másikat is ki kellett, mert már hisztizett az, aki bent maradt.
De ez nagyon-nagyon ritka, én sem láttam még ilyet hörcsögnél.
Ha mindenképp többet akarsz, akkor Roborovszkival vagy Campbellel próbálkozz. (De készülj fel a szétválasztás szükségességére. És vedd figyelembe, hogy ezek nem azok a tipikus simogatást kedvelő, könnyen szelídíthető fajok. Inkább megfigyelésre valók, noha persze kifoghatók kezesebb példányok is, és persze sok múlik a nevelésen is.)
- Egynemű testvérek legyenek.
- Dupla méretű hely kell nekik. (Tehát MIN. 100*50 cm, emeletes megoldás nem jó, ha mégis ilyennel próbálkozol, akkor több feljárat kell az emeletre, de az alapterület akkor is min. 60*40 cm legyen)
- Minden alapfelszerelésből kettő kell: ház, itató, etető (ha nem akarsz etetőtálat, akkor több helyre szórj ki ételt), futókerék.
Szíriait vagy dzsungit kizárólag egyedül tarts!!!
(Tenyésztővel megbeszélve volt megfelelő szülőktől dzsungis almom, a fiúk 4 hetesen, a nálam maradt 2 lány 2 hónaposan kezdett verekedni - mondjuk már késze állt a hely a szétválasztásra, csak én is kíváncsi voltam, hogy jönnek ki egymással, mert külföldi szakirodalmakban sokszor írják, hogy "a törpehörcsögök" - úgy általában alkalmasak a párban tartásra. De a magyar szakirodalom bizonyult igaznak, amik azt írják, hogy a dzsungik nem. )
a harmadik válaszolónak mondanám hogy ez nem igaz ,nem ölik meg egymást!
És a kérdésre válaszolva: 2 hímet (fiút) célszerübb tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!