Honnan tudom, hogy nőstény tengerimalacom mikor fog kölykezni, ha nem tudom mikortól vemhes?
Ha már lassan itt az idő,akkor elkezdi csinálni a fészkét.
Ha meg már tényleg szül,akkor azt fogod látni hogy folyamatosan nyaldossa magát lent.
Az utolsó pár napban már nem találja a helyét,és gyakrabban nyöszörög,ami persze az ellés jöttét jelzi.
De olyankor nem szabad zaklatni,csak hagyd őt,hisz tudja mi a dolga.És ha netán a hímmel van együtt,akkor azt el kell különítenie tőle,még mielőtt szülne.
Kb 64-72 napig vemhesek, szóval kb 2 hónap.
Ha már körte alakú, akkor 1 hónapon túl van, ha pedig már a picik mocorognak, akkor 2-3 hét még. Ha hallod, hogy rágnak, csattog a babák foga, akkor max 1 hét :)
Ellés előtt általában egy sarokba leülnek, ha jönnek a fájások, akkor olyan, mintha csuklana, úgy ugrik.
Általában éjjel szülnek, nálam hajnali 2-kor indult meg az ellés, én végig vártam, pont vacsora után voltunk, tehát akár egy kiadós kajálás után is lehet babázás :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!