Horcsog ketrec? A tobbi lent
Tudtok nekem sziriai horcsognek (vagy csak ugy atlagosan ragcsaloknak) valo keterecet (legyszi kuldjetek el a linket is)
koszonom

Mutasd meg légyszíves, melyik a gagyi facucc és magyarázd el, mitől gagyi.
Értsd meg, hogy a ketrec a hörcsögre tekintve rosszabb választás: veszélyesebb minden szempontból (a kutya miatt is, igen!) és nem tudod berendezni úgy, hogy igazán jól érezze magát, mint a természetben.
Mutatnál egy olyan videót vagy oldalt, ami azt állítja, egy hörcsögnek lehet túl nagy ketrecet adni? Tényleg érdekelne, ki az, aki ilyen baromságot terjeszt. Egy kaméleonnál valóban így van, mert túl nagy terrárium esetén nem találja meg a táplálékot. No de egy hörcsög?! Nagyon kíváncsi lennék ilyen videókra!

Hogy lehet valaki ennyire értetlen?!
Kedves kérdező! Áruld el nekem: miért kérdezel egyáltalán, ha teljesen mindegy mit válaszolnak, úgysem hallgatsz rájuk?
Ennél nagyobb baromságot a világon nem hallottam, hogy túl nagy ketrece legyen egy hörcsögnek.. és akkor a vadonban ezek szerint minden hörcsög ellustult?
A másik, hogy a kutyától valóban nagyobb veszélyben van a hörcsög, mint egy terráriumban.
Ezenkívül a hörcsög akkor lesz a legboldogabb (mint minden állat), ha természetközeli helyen élhet. Ami azt jelenti, hogy elég nagy hely, sok "földdel" tehát forgáccsal, homokkal, szénával és hasonlókkal, hogy tudjon járatokat ásni és búvóhelyeket kiépíteni a már meglévők mellett. Neki ez a napi elfoglaltsága, így érzi jól magát, nem úgy, ha egy unalmas kis műanyagketrecben ül a műanyag házában egy műanyag kerékkel. Ezért vannak jobb helyeken fából a kellékek. Igen, a fa macerásabb, mert nehéz tisztítani, X idő után cserélni kell, de a hörcsög közérzete sokkalta jobb.
Az első, ami felmerült benned, hogy takarítani nehezebb egy üvegterráriumot.. na igen, de a takarítás egyáltalán nem számít, ha a hörcsög szempontjait nézed. Neked nehezebb, neked macera, de a hörcsögnek jobb, biztonságosabb.

Én olyat hallottam már youtube-os videóban, hogy TÉVHIT, hogy a "túl nagy" ketrec rossz a hörcsögnek.
Ez úgy igaz, hogy ha a ketrec nincs kellően berendezve, tehát nagy, üres terek vannak benne búvóhely lehetősége nélkül, az stresszelheti a hörit, mert az ösztöne azt súgja, hogy gyorsan el kell tudnia bújni, ha jönne egy ragadozó. Tehát NINCS TÚL NAGY ketrec, csak nem megfelelően berendezett ketrec van.
4-es, köszönöm a linket:) Öröm volt nézegetni azokat a csodás terráriumokat! :) - régebben én is sok ilyet néztem, de mostanában nem volt rá időm

Ez, csak én egy emeletet kiszedtem belőle mivel úgy több a helye és jobban hozzá tudok férni a hörcsöghöz, valamint a mókuskerekét is nagyobbra cseréltem:
Meg ezt is nagyon ajánlom, csőrendszerrel hozzá lehet kapcsolni más ketrecet is:
De ezektől semmi esetre se kapjon kisebbet, inkább nagyobbat vagy kapcsolj ezekhez csőrendszerrel másik ketrecet.
Fontos, hogy olyan ketrece legyen aminek sűrű a rácsozata, hogy amikor még kicsi a hörcsög, ne férjen ki közte, ezért jók a Ferplast márkák. És az is nagyon fontos, hogy inkább nagy alapterülete legyen ahol tud szaladgálni is azon kívül hogy többféle játéka is van még a mókuskeréken kívül is és legalább 1 emelete jó ha van, de több ne legyen, mert leeshet vagy leugrik és kificamodhat a lába vagy eltörhet, tehát ne legyen magas semmi esetre se egy ketrec!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!