A ti görényetek mennyi idő után szokott le a harapásról?
5-6 hete van nálam egy tüneményes görilány,2 és fél éves,menhelyről hoztam :) A gond az,hogy az előző gazdája szinte sosem foglalkozott vele,nem lett rendesen szocializálva.Játékos és nagyon aranyos,de harap.Ha zokniban vagyok,kering a lábam körül amíg bele nem harap.Nem túl nagyot,van,hogy csak játszani akar,de azért néha fáj.A kezemmel ugyanezt csinálja.Mindig rászólok erélyesen,hogy "nem!",ha nem hagyja abba,akkor vissza is zárom a ketrecébe,amíg le nem nyugszik.Néha rá is pöckölök az orra fölötti részre.Nem félek tőle,ha kell meg is várom,hogy megharapjon,ha menekülnék,úgyis csak jobban csinálná..:D
Nektek mennyi időbe telt,amíg leszokott róla?Gondolom így,hogy felnőtt és nem én vagyok az első gazdája,tovább tart,mint egy kölyöknél.De mégis,nagyjából mennyi idő ez,néhány hét,vagy akár hónapok?
Az én görimnél nem vált be se a grabancfogás, se orrpöci, se földön húzás, végül a nyelv lenyomás segített megértetni vele, hogy nem szabad harapni :d Az nem árt neki, de elég kellemetlen, hogy ne akarja újra megtapasztalni.
Ezzel a módszerrel pár hét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!