Milyen gyümölcsöket/zöldségeket ehet a degu, akár kis menyiségben is?
Sziasztok!
Így karácsonyra sikerült beszereznem két kis degut és nem nagyon van még velük tapasztalatom, ezért még csak tápot és szénát kaptak táplálék gyanánt.
Hajlamosak a cukorbetegségre, ezért édességet vagy aszalt gyümölcsöt egyáltalán nem kaphatnak, friss gyümölcsöt is csak ritkán és nagyon kis mennyiségben, nem tesz jót nekik. Tulajdonképpen az lenne a jó, ha gyümölcsöt egyáltalán nem ennének. A természetben élő deguk nem is esznek.Széna mindig legyen előttük és friss víz. Ágakat is betehetsz, amin a fogaikat koptathatják. De ne legyen olyan fadarab, ami festett vagy lakkozott, vagy bármivel kezelt, a legjobb ha direkt fogkoptató fát veszel, vagy erdőből gyűjtesz tölgyet, akácot pl. Diófa vagy meggyfa nem lehet, mérgező lehet számukra, ha lenyelik. de a fogkoptatás nagyon fontos, mert ha túlnőnek a metszőfogaik, akkor nem tudnak többet enni.
A legjobb, ha célzottan deguknak készített tápot veszel, abban nincs sok édes cucc. A csincsillatáp nem megfelelő.
Remélem két hasonló nemű degut vettél, mert ha nem, akkor folyamatosan szaporodni fognak, és az sem nekik, sem neked nem jó.
Köszönöm a válaszokat!
1. válaszoló: igen ezt én is tudtam és meg is tettem.
2. válaszoló: Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!