Akkor most fiú a lány nyuszim?
Ritkán hiszek orvosoknak, de azért ilyen dolgokban azért igen (mérget nem vennék rá, de esélyesnek tartanám, hogy igaz, amit mond. az ivartalanítottról pedig csak tudja, hogy mi...).
Trükkös dolgok ezek, hallottam már így viselkedő lány nyulakról. Nekem ugyan sosem volt nyulam, de a főnökömnek igen s neki is voltak problémái a nem megállapításával s ott is ráugrott a lány a fiúra.
Laikusként csak ennyit tudok mondani.
Fogod a kérdéses nyuszit, a hátára fekteted, és megnézed, mi van a lába között. Ha golyói vannak, akkor biztosan bak.
Az én bak nyuszimat is nézte az orvos nősténynek, pedig elég egyértelmű volt, hogy heréi vannak.
Mennyi idősek? Ha ivarérett fiú-lány párosról beszélünk, akkor valószínűleg vemhes lehet a nőstény, mivel együtt tartottad őket, főleg ha láttad is a párzó mozdulatokat. A megtermékenyítés végén a bak egyébként háttal lefordul a nőstényről, de ha ezt nem láttad, nem jelenti, hogy nem történt meg vagy nem vemhes a nyuszid.
Bár már leírtam, a nőstény azért ugorja meg így párzó mozdulatokkal a bakot (vagy másik nőstényt) hogy megmutassa, ő a domináns egyed.
Felelőtlenség két ivaros, ellenkező nyulat összeengedni, hiszen több, mint valószínű, hogy kisnyuszik születnek majd. Ez egyrészt nagy felelősséggel jár, bele sem gondolsz, mennyivel. Másrészt így is rengeteg a gazdátlan nyuszi, hova teszed majd a kicsiket? Az írásodból nem azt szűrtem le, hogy vágásra szánod őket.
Most mindenképp tedd külön őket. A bak ivartalanítás után 4 héttel is képes megtermékenyíteni a nőstényt, volt már rá példa, ezért minimum 4 hétig még legyen külön. Másfelől ha a nőstény vemhes, akkor is szét kell őket választani ameddig a kicsik meg nem születnek és fel nem neveli őket az anya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!