Vadászgörényt szeretnék, és nagyon érdekelne hogy mennyit eszik. És miből?
Ezek a legjobb görény tápok (a zöld színűek) [link]
Ebből itthon csak az Orijen Cat kapható, de van görényes facebook csoport ahol szoktak csinálni nagy tételben közös rendelést az első tápból.
Az itthon is kapható görény(nem macska)tápok közül szerintem a legjobb a versele-laga ferret complete.Ez egész nap legyen a göri előtt!Én a tálacskáját reggel mindig teletöltöm,bár szokott is maradni estére bőven,de az nem baj.És persze friss víz is legyen mindig :)
Húsok közül csirkemellet,csirkecombot(csont nélkül csak a húst meg a bőrt),csirkenyakat adok,néha kacsa vagy libahúst is és belsőségeket:szívet,májat.Logikusan csak olyan állat húsát kapja,amire a természetben is vadászna,tehát semmi disznó,marha,bárány,csak szárnyasok és esetleg nyúl.Kb egy fél marékkal adok neki 1x egy nap,felkockázva és leöntve forró vízzel,hogy ne legyen teljesen nyers,de van aki nyersen adja,van,aki főve,de fűszerek és olajok nélkül!
Tehát főeleség a hús és a száraztáp.Kiegészítésnek,jutalomfalatnak vitaminpasztát,szárított fehér halat,heti 1-2x tojássárgáját és alutasakos cicakaját szokott kapni.De ezeket tényleg csak nasinak :) Zöldséget,gyümölcsöt,gabonaféléket semmilyen mennyiségben nem adok,nincs szüksége rá és meg se tudja emészteni őket.
Az enyémet csirkehússal etetem (szárny, nyak, farhát főleg) néha ha sikerül szerezni nyúlhúst is kap. Hetente egyszer-egyszer kap göritápot is (Versele Laga - Complete/ferret), meg néha vitaminpasztát (kölyök cicáknak való baby paszta).
Úgy szoktam, hogy ami marad a reggelijéből azt kapja vacsira. Nem eszik túl sokat mostanában (olyan negyed farhátnyit eszik egyszerre, de voltak olyan napjai is amikor egy egész szárnyat benyelt : D )
Ja és addig nem eszi meg a nyakat, amíg le nem nyúzom a nyakról a bőrt.
Napi kétszer kap enni, 8 hónapos fiúcska.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!