Van egy törpenyuszim, aki kb 2 hónaposan megkapta az első oltását, aztán egy hónapra rá az ismétlő oltást. Ezután a doki javaslatára évente tavasszal kapta meg a kombináltat, mivel a fél éves védettség így pont a szúnyog inváziót fedte le.
Azonban édesanyámra kellett hagynom a nyuszit, aki nem tudta elvinni őt állatorvoshoz, így az idei tavaszi oltása elmaradt a nyuszinak, jelenleg 1,5 telt eddig el az utolsó oltása óta. Most várjak tavaszig, vagy most adassuk be, vagy ilyenkor mi a teendő?
Mellesleg sok oltatlan nyúl él egészséges,teljes életet.
2015. okt. 21. 12:16
2/4 Platypus válasza:
Éppen tegnap ébredtem az éjszaka közepén arra, hogy a kezemet végigcsípte egy szúnyog. Nagyváros közepén, és október vége van. Szerintem jobb most beoltatni, manapság szinte egész évben szúnyogszezon van. Az, hogy sok nyúl túlél oltás nélkül, nem nagy vigasz ha az ember egyetlen kedvencét viszi el a mixomatózis. Nem haszonállatról van szó, ahol a nyúlhús árát kell az oltás árához mérni...
2015. okt. 21. 14:36
3/4 anonim válasza:
A te döntésed, hogy kockáztatsz-e, hogy vársz-e. Valóban sok nyuszi oltások nélkül is teljesen egészséges marad, de ez csak a szerencsén múlik. Én azt javasolnám, hogy oltasd be. Egy-két napja az én szobámban is zümmögött egy szúnyog, meg is csípett. Tehát hiába nincs szúnyogszezon, egy-kettő akad. Természetesen nem nagy a valószínűsége, hogy pont megcsípi a nyuszid és pont megfertőződik, de van rá esély. Egyébként pedig nem csak a szúnyogoktól kell védeni, mindenféle vérszívó (kullancs, tetű, poloska, bolha, ill. vannak vérszívó legyek és muslincák is) okozhat mixomatózist vagy RHD-t - az oltás mindegyiktől véd.
2015. okt. 21. 16:28
4/4 A kérdező kommentje:
Van kutyánk és macskánk, de nem járnak be a házba. Szerencsére nincs (nem látunk) a nyusziban kártevőket.
Egyébként megnyugtatásra, tegnap délután fogtam magam, és elvittem a dokihoz oltásra. És majd megyünk tavasszal is.
De egyébként a kombináltat évente egyszer tavasszal kapja meg, a doki így tanácsolta.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!