Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Vadászgörény! Szerintetek...

Vadászgörény! Szerintetek megvegyem? (lent) fontos.

Figyelt kérdés
Ma beleszerettem egy vadászgörénybe az állatkereskedésben. Sokat olvastam már róluk, de még mindig van néhány megválaszolatlan kérdésem. Egy éves, nincs ivartalanítva. Ilyenkor is lehet? Szerintem oltásai sincsenek, mennyire szükségesek? Mennyibe kerülhet a féregtelenítés, és erre is feltétlenül szükség van? Nem beteg, nagyon szelíd és egyáltalán nem harap. Tündéri, csak kicsit bizonytalan vagyok.
2010. márc. 16. 21:11
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Féregteleníteni háromhavonta kell kb.400ft.Az oltásra azt mondta nekünk az állatorvos hogy göriknek nincs oltóanyag,ezért a macskának valóval szokták oltani de ebbe az oltásba nagyon sok göri belepusztult már mivel nem nekik fejlesztették ki.Mi nem oltattuk be.A mi görink túltüzelt.Hétfőn még semmi baja nem volt keddre kihullott a szőr a füléről.Az volt a szerencsénk hogy pont kedden kellett vinni ivartalanításra.3hét a normális tüzelés,utána már túl tüzelésnek számít.3évesen lett a mienk ivartalanítva!Remélem tudtam segíteni!

2010. márc. 17. 13:40
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem írtad le hány éves vagy, de fontos tudnod,hogy a vadászgörény elél 8-10 évig is.Nem játék! nagy felelősség!Sokat kell vele foglalkozni,megteremteni számár a megfelelő környezetet hogy ne egész nap egy 50szer 40 cm-es ketrecben feküdjön.Nagy a mozgásigénye,sétáltatni kéne,de az egyben veszélyes is,mert akármit megehet a földről,és figyelni kell arra is hogy a hámot jól tedd rá.

Lehet,hogy ez csak egy fellángolás,de 2 hónap múlva már megunod,és nem lesz kedved foglalkozni vele.Fontos,hogy tényleg sokat tudj róluk,és jól gondold át még egyszer,hogy ilyen állatot szeretnél-e.

2010. márc. 17. 16:16
 3/4 anonim ***** válasza:
Szia! Ha kicsit is biznytalan vagy még többet olvass utána. Iszonyú dolgokat lehet hallani egyes görik helyzetéről. Lásd fent. A túltüzelés sem egyik napról a másikra következik be! Ebbe nagy eséllyel bele is pusztulhat az állat. A göritatás nagyon jó dolog. HA van rá elég időd, kitartásod, pénzed, szerető-türelmes családod. Nem kell 3 havonta féregteleníteni, de ez a legkevesebb anyagilag. Az oltásokat megfelelő és hozzáértő dokinak kell beadnia, mert nem hal bele egy göri sem, ha odafigyelnek rá!!! Az pedig, hogy ott szelíd egy dolog, de máshogy viselkedik sok helyzetben. Sok sok infot találsz még itt: www.mvk.hu
2010. márc. 23. 14:13
 4/4 legyen kaktusz válasza:
én megvenném
2010. szept. 23. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!